AutoCAD Architecture a MEP 2016 - změny v generování pohledů a řezů

Kategorie » téma: AutoCAD Architecture

07.04.2015 15.59 | Jan Panoch | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 14855x

Při generování řezů a pohledů nyní není třeba vybírat objekty, které mají být do řezu a pohledu zahrnuty, ale do řezu či pohledu se automaticky zahrnou všechny objekty, které leží v obrazci, který pohled a řez definuje. Ani při zavolání možnosti Refresh není třeba vybírat objekty, které jsme do modelu přidali. Opět se vyberou automaticky všechny objekty ležící uvnitř obrazce. Potřebujeme-li se dostat do dialogového panelu a vybrat pro pohled či řez jen některé objekty, musíme tak nyní po zavolání příkazu pro generování řezu či pohledu z kontextové nabídky vybrat volbu "Dialog".

 

sss1

                                                                                                              

sss2

Poté co při generování řezů zadáme řeznou rovinu, můžeme ještě rovnou kurzorem ukázat směr a hloubku řezu. To je oproti předchozím verzím také rozdíl, protože doposud směr pohledu řezu závisel na pořadí v jakém jsme vybírali body řezné roviny. V tomto smyslu zůstalo původní chování jen při generování pohledů.

sss3

Drobné změny doznal také dialog Generate Section /  Elevation. Tlačítko Select Aditional Object se nyní jmenuje Select Object a po klepnutí na něj se objekty zahrnuté do pohledu či řezu zvýrazní.

sss4

K tlačítku Batch Refresh přibyla nabídka Refresh Current Drawing, která udělá update všech řezů a pohledů v aktuálním výkresu.

sss5

Jan Panoch

Komentáře:

Tento článek zatím neobsahuje žádné komentáře.

Přidat komentář

 *
 *
 
 *

*) Povinné položky jsou označeny hvězdičkou.