Vítám Vás na svém blogu

Kategorie » téma: AutoCAD Civil 3D

25.10.2008 21.13 | Jan Přibyl | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 14386x

O jeho založení jsem uvažoval již velmi dlouho a jsem rád, že jsem se k tomu odhodlal :). Samozřejmě – chci zde psát o své práci a současně svém koníčku (ne ovšem jediném :)) práci s digitálními modely terénu, ještě přesněji o programových nástrojích pro návrh liniových staveb a modelování krajiny a vším, co s tím souvisí.

Mým cílem je psát zde (samozřejmě pokud čas dovolí) své zkušenosti ze své práce aplikačního inženýra pro AutoCAD Civil 3D společnosti K DATA.

AutoCAD Civil 3D a jak to začalo

Začalo to všechno tuším v roce 2003, když jsem se zúčastnil za svoji firmu DATA System TechCampu Autodesk v Paříži. Tam jsem poprvé viděl Civil3D a musím říct, že na mně tenhle program nechal určitý dojem a to i tehdy, že tato verze nebyla určena na prodej a bylo to ještě takové embryo :). Samozřejmě jsem si porovnával rozdíl mezi tímto úplně novým Civilem a AutoCAD Land Development Desktopem, který naše společnost tehdy jako jediná v Čechách a na Slovensku dodávala svým zákazníkům (dneska ho nazývám dědečkem Civilu :)).

Hned po uvedení na trh začala společnost DATA System procházet autorizačním procesem a díky tomu jsem se podíval do Švédska (Goteborg), Španělska (Barcelona). Začali jsme verzí 2005 byli jsme opět prvními autorizovanými partnery Autodesku pro Čechy a Slovensko pro Civil Engineering. Samozřejmě a naprosto logicky se po několika letech kdy se Civil stal povědomější i díky naší práci se přidali další prodejci. Myslím, že je to dobře, protože nás to nutí být stále lepší (to není fráze :):)). Proto jsme se pro my Tepličáci spojili s borci z firmy K CAD z Prahy. Tím vznikla společnost K DATA, kterou asi velká většina čtenářů tohoto blogu bude znát :).

Komentáře:

Tento článek zatím neobsahuje žádné komentáře.

Přidat komentář

 *
 *
 
 *

*) Povinné položky jsou označeny hvězdičkou.