řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Nejednou nás při instalaci následujících produktů: AutoCAD, AutoCAD LT, AutoCAD Architecture, Revit Architecture, Civil 3D, .. zastaví "chybová hláška". Ukažme si alespoň nejčastější z nich..

Proměnné AutoCADu ovlivňující měřítko typu čáry

Kategorie » téma: AutoCAD | AutoCAD LT

05.01.2011 12.05 | Jan Tošovský | Komentáře: 2 komentářů | Přečteno: 116319x

Nejčastějším dotazem klientů je: jak změnit měřítko typu čáry?; jak docílit shodného zobrazení typu čáry v modelovém i výkresovém prostoru? apod.

Revit automaticky doplňuje vkládané dveře popisem (osa, šířka a výška dveří, bublina) dle šablony projetku.

Délka osy je pevně daná a pro její změnu musíme modifikovat "rodinu".

Pohodlnější způsob prodloužení osy je přidání parametru "délka osy dveří"..

Pro kótování výšky okna a parapetu v AutoCADu (AutoCADu LT) s rozdělení kóty na 2 řádky je nutné využít znaky "\X" ve vlastnostech kóty v části pro přepis textu kóty - viz obr.

kóta
Kóta šířky okna je nadále dynamická

V AutoCAD Architecture je možné kótovat výšku otvoru, ale pro výšku parapetu je nutné vytvořit "popisek"...

Obdrželi jsme *.dwg soubor obsahující uživatelskou šrafu, ale nemáme příslušnou definici šrafy? Stávající šrafu sice vytiskneme, ale nemůžeme ji editovat ani nově použít. Jak máme postupovat, pokud nezískáme příslušný *.shx soubor s definicí použité šrafy?

Můžeme šrafu nakreslit a pomocí “pole” ji zkopírovat do příslušné šrafované oblasti – pak budeme muset okraje šrafované oblasti editovat ručně.

Nabízí se tu komfortnější řešení – využití nástroje “SUPERHATCH” z “express tools” – nevýhodou je, že výsledný objekt není šrafou, ale skupinou zkopírovaných bloků, obrázků, xrefů…

< Stránka 1 2 3 4 5 6 .. 9 >