řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Projekt SNAP vám rýchlo vyhľadá vo všetkých platformách spoločnosti Autodesk to čo potrebujete. To znamená, že možete vyhľadávať vo výkresoch dwg, ale aj vo výkresoch pre Inventor alebo Revit.

Značné části uživatelů zpočátku nevyhovuje nové uspořádání jednotlivých nástrojů do tzv. "Ribbonu" (pásu nástrojů); vyžadují při přechodu na vyšší verzi (2010, 2011..) okamžitou produktivitu s využitím klasického rozmístění nástrojů v pracovním prostoru AutoCADu. AutoCAD a AutoCAD LT umožňuje pomocí volby přednastaveného pracovního prostoru "AutoCAD classic" původní uspořádání nástrojů zpřístupnit.

"Pás nástrojů" má ale nesporné výhody. Například díky zobrazení kontextové nabídky nástrojů souvisejících s modifikací vybraného objektu (kontextové karty) již nemusíme zobrazovat "plovoucí menu" vyvolané pravým tlačítkem myši (uživatelům, kteří konvenčně využívají pravé tlačítko myši jako "Enter", jsou zpřístupněny potřebné funkce).

Nevýhodou kontextové nabídky může být pro někoho to, že se skryje předchozí zobrazená karta a základní modifikační nástroje musíme opět lovit jiným způsobem. Takže např. pro posun stěny (pokud uživatel využívá nástroj "posun" z karty "výchozí") je nutné nejprve volat příkaz posun a až následně vybrat posouvaný objekt. Zobrazování kontextových nabídek můžeme jednoduše ovlivnit nastavením systémové proměnné...

Free Databáza rodín (families) pre Revit na Autodesk Seek

Kategorie » téma: Revit Architecture

03.01.2011 09.56 | Miroslav Baláž | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 17255x

Autodesk Seek  je jedna z veľa databáz rodín (families) pre Autodesk software. Na web databáze Autodesk Seek nájdeme súbory pre rodiny (RFA) Revit Architecture, Revit MEP, Revit Structure, a aj dwg súbory pre AutoCAD Architecture.

 

 

Při použití nápovědy "CADů" od verze 2011 je implicitně prohledáván web Autodesku: http://docs.autodesk.com/... (např. nápověda pro AutoCAD 2011 CZ je umístěna zde: http://docs.autodesk.com/ACD/2011/csy/landing.html).

Máte pomalý internet a zdržuje vás neustále prohledávání webu..? Obtěžují vás bublinová oznámení infocentra, případně bubliny na konci stavového řádku AutoCADu? Pokračujte dále..

Revit Architecture - tvorba otvoru v šikmé stěně.

Kategorie » téma: Revit Architecture

17.12.2010 11.53 | Jan Tošovský | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 13500x

Pro vytvoření šikmé stěny s výhodou využijeme plochy "koncepčního objemu" (Pás karet: Objemy a terén -> Vytvořit podle plochy -> stěna...

Pro vložení obdélníkového otvoru do stěny lze využít nástroj z karty Výchozí -> Otvor: Stěna...

Ale s vložením odbélníkového otvoru do šikmé stěny již neuspějeme s tímto nástrojem, je potřeba vytvořit komponentu na místě...

 

< 1 2 3 Stránka 4 5 6 7 8 .. 8 >