Jak poznat na novém formuláři pro stěny, kde je zadaná jaká konstrukce?

Kategorie » téma: Energie » 02 Konstrukce na styku s vnějším vzduchem

05.04.2019 13.50 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 75063x

Otázka:

Chtěl bych se zeptat, jestli jde nějak poznat, jaká konstrukce je zadaná na jaké záložce na novém okně pro zadání neprůsvitných konstrukcí.

Přehledná tabulka z minulé verze byla samozřejmě ideální. Teď, když hledám nějakou konstrukci, musím překlikávat v záložkách, než tu správnou najdu.

Nemohly by se názvy záložek přepisovat podle jména konstrukce?

Odpověď:

Ano, u stěn a střech už není zadávání tak přehledné, ale bohužel to jinak nešlo - na jeden řádek se zkrátka všechny potřebné údaje už nevešly, je jich příliš mnoho.

 

To, kde je jaká konstrukce zadaná, se ale pozná i jinak, než klikáním na záložky. Jednak je vpravo na okně pod seznamem formulářů tabulka se seznamem konstrukcí, kde jsou všechny názvy vidět a dokonce lze klikáním na tuto tabulku přepínat mezi záložkami:

 

A dále se u každé záložky objevuje zadaný název konstrukce jako nápověda u myši, když ji necháte chvilku na záložce stát (na ilustrativním obrázku není vidět kurzor myši, ale je nastavený na záložku "3. konstr.", na které je zadaná konstrukce "Střecha"):

 

Přenášet názvy konstrukcí na záložky, jak navrhujete, bohužel nejde, protože záložky mají omezenou šířku - vejde se na ně jen ten text, který tam je. Kdyby se tam přenesly jakékoli delší názvy, zmizely by poslední záložky z obrazovky a nedalo by se na ně dostat.

Alternativou bylo mít na formuláři jen 1 konstrukci (a nikoli 10). To jsme nakonec kvůli kompatibilitě se starými daty vyloučili. Pokud by Vám to ale líp vyhovovalo, tak můžete samozřejmě zadat na každém formuláři jen 1 konstrukci, kterou pak vždy hned uvidíte.

Zbyněk Svoboda

Komentáře:

Tento článek zatím neobsahuje žádné komentáře.

Přidat komentář

 *
 *
 
 *

*) Povinné položky jsou označeny hvězdičkou.

Související weby:

www.kdata.cz - CAD software

www.kcad.cz - Stavební fyzika

www.datasystem.cz - Primární data

Stavební fyzika » Aktuality

03.11.2023 13.35 » Energie 2023.11 k dispozici.

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.11.

31.08.2023 14.47 » Energie 2023.10 k dispozici

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.10