Teplo 2017.1: nové funkce na přání uživatelů

Kategorie » téma: Teplo

10.02.2018 14.24 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 71368x

Během několika dní bude na www.kcad.cz umístěna bezplatná aktualizace Teplo 2017.1, která obsahuje řadu nových funkcí poptávaných během posledních měsíců našimi uživateli.

Program například nově podporuje načítání skladeb konstrukcí nejen z úloh zpracovaných v programu Teplo, ale i v programu Energie (od verze 2017). Při importu skladeb lze navíc zvolit, zda se má načíst jen samotná skladba (jako dosud), či zda se má přenést i typ konstrukce a odpory při přestupu tepla. Pro úlohy z programu Teplo lze navíc ještě volit kompletní načtení vstupních dat včetně okrajových podmínek. Program si přitom pamatuje poslední zvolenou možnost importu a automaticky ji při příštím importu nastaví...

Možnosti importu skladeb
Možnosti importu skladeb

Na okénko pro zadání vstupních dat byla umístěna tři nová tlačítka pro rychlé přesunování zadaných skladeb v seznamu formulářů. K dispozici je tlačítko pro přesunutí skladby na začátek seznamu formulářů, pro přesunutí na konec seznamu a pro přesunutí na vybranou pozici:

Tlačítka pro rychlé přesunování skladeb v seznamu formulářů
Tlačítka pro rychlé přesunování skladeb v seznamu formulářů

Jednotlivé skladby v seznamu formulářů jsou nově pro větší přehlednost očíslovány. Na seznamu formulářů byla také upravena rolovací lišta, aby se automaticky posunovala nahoru a dolů podle toho, jaká skladba je právě zobrazena.


Upraven byl tisk názvů konstrukcí v přehledné tabulce hodnocených konstrukcí tištěné volitelně na začátku protokolu o výpočtu. Nově se tiskne název konstrukce na samostatný řádek v nezkrácené podobě:

Upravená tabulka s přehledem hodnocených konstrukcí
Upravená tabulka s přehledem hodnocených konstrukcí

Při upozornění na novou verzi programu se rozlišuje, zda je k dispozici bezplatný update či placený upgrade. V závislosti na tom se vpravo dole na spodní liště programu objeví příslušná textová informace zvýrazněná odlišnou barvou (červená=upgrade, zelená=update).

Zbyněk Svoboda

Komentáře:

Tento článek zatím neobsahuje žádné komentáře.

Přidat komentář

 *
 *
 
 *

*) Povinné položky jsou označeny hvězdičkou.

Související weby:

www.kdata.cz - CAD software

www.kcad.cz - Stavební fyzika

www.datasystem.cz - Primární data

Stavební fyzika » Aktuality

03.11.2023 13.35 » Energie 2023.11 k dispozici.

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.11.

31.08.2023 14.47 » Energie 2023.10 k dispozici

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.10