řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Hodnotíme budovu s 2 zónami: administrace a výrobní prostory/sklad. Stanovení referenčního Uem,R je výrazně ovlivněno tím, že u zóny kanceláří je prosklení nad 50% fasády a proto tam dochází k redukci požadavku a ovlivňuje to hodnocení budovy jako celku. Korektní to ale není, protože výpočet prosklení by měl probíhat pro součet svislých konstrukcí všech zón a až pak nasadit algoritmus redukce.

Otázka:

Rád bych se zeptal na Váš názor ve věci vyhlášky č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budov, konkrétně na následující znění z přílohy č. 1.:

b) pro budovu s lehkým obvodovým pláštěm se při stanovení hodnoty Uem,N,20 podle vztahu (3) použije pro neprůsvitné výplně požadovaná normová hodnota UN,20 pro vnější stěny a pro průsvitné výplně požadovaná normová hodnota UN,20 pro výplně otvorů ve vnější stěně;

vždy se zde hovoří o výplních. Kam patří rámy, sloupky a paždíky? Lze zde použít princip z ČSN 730540 – 2 (průsvitné části včetně patřičných částí rámů LOP), nebo průsvitné části mají Uref 1,5 a všechny ostatní vč. rámů Uref 0,3.

Otázka:

Na formuláři Popis spojení zón lze zadat i hodnotu Tepelná propustnost zeminou mezi oběma zónami. V nápovědi je odkazováno na EN ISO 13370, tam se však přímo návod na zadání tohoto nenachází, nebo se pletu?

Otázka:

SEI mi opakovaně vytýká, že nemáme v PENB uvedeny požadavky na součinitel prostupu tepla kcí a jejich hodnocení. ano/ne.
Nehledě na to, zda toto hodnocení je či není závazné v daném případě, nevidím důvod proč by se tam UN,rq,j neměly exportovat a okomentovat plnění (i se zohledněním teploty zóny). Řekli mi, ať to tam prostě manuálně přepíšeme, ale to není systémové, protože data v software jsou.

Otázka:

Při kontrole SEI řeším, že v tabulce rozdělení dílčích dodaných energií podle energonositelů je zahrnut řádek elektřina v nevytápěných prostorech. S tím, že nevytápěný prostor není součástí posuzované budovy, tudíž přídavné spotřeby nevytápěných prostor nemám hodnotit.

Prosím o tip jakým způsobem na to reagovat.

< Stránka 1 2 3 4 5 6 .. 241 >

Související weby:

www.kdata.cz - CAD software

www.kcad.cz - Stavební fyzika

www.datasystem.cz - Primární data

Stavební fyzika » Aktuality

03.11.2023 13.35 » Energie 2023.11 k dispozici.

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.11.

31.08.2023 14.47 » Energie 2023.10 k dispozici

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.10