zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Mám zpracovat průkaz v rámci dotací pro chladírenský box vestavěný do stávající haly, s vnitřní návrhovou teplotou 4 C.

Součinitele prostupu tepla jednotlivých konstrukcí jsem zadal v záložce neprůsvitných konstrukcí, hodnoty UN,20 zadávám přes pomocný výpočet, ale nejsem si jistý, jestli je to správně.

Zkoušel jsem na blogu najít nějaké info k zadávání obdobné budovy, bohužel mnoho informací zde není. Můžete nebo máte k dispozici nějaký odkaz, kde bych mohl tuto problematiku nastudovat?

Otázka:

Při zpracování PENB nehodnotím jen projektem dané řešení, ale také se podílím na návrhu energetiky řešeného objektu už ve fázi návrhu. A proto potřebuju už při zadávání konstrukce vědět, jestli zadávaná skladba vyhovuje požadavkům. Hodnota UN20, která se na příslušném okně zobrazuje, mi k tomu nestačí...

Otázka:

Stane se mi občas, že zapomenu zadat nějakou skladbu, okno nebo dveře - takže se mi neobjeví v roletce, ze které se konstrukce vybírají. Pak musím zase všechna okna zavřít, vrátit se zpátky, chybějící konstrukci zadat a zase všechno otevřít.

Neexistuje nějaký lepší postup?

Otázka:

SEI mi sdělila, že v případě, kdy se v budově nacházejí velkokapacitní prostory chlazení a mrazení, je možné vypracovat PENB pouze na část budovy bez těchto prostor.

Je možné PENB vypracovat v Energii? Jde mi o to, jak zadat kce mezi posuzovanou částí budovy a prostorem chlazení či mrazení.

Otázka:

...Prosím o popis - manuál převodu skladby konstrukcí z programu Teplo do programu Energie. Je-li možné - totéž k podlahovému topení, které je v nízkoenergetických objektech navrhováno. Domnívám se, že tepelný odpor konstrukce podlahy je v tomto případě počítán od tepelné izolace podlahy k hydroizolaci. Pokud je potrubí vkládáno do systémové tepelně izolační desky, pak by mělo být asi počítáno i s tloušťkou tepelné izolace, která se nachází pod potrubím (obvykle 2,0 - 2,5 cm).

Další otázka zní: jak uvažovat v administrativních budovách lokální ohřev teplé vody elektřinou? V mém případě se jedná o 4 tlakové ohřívače s příkonem 1,8 kW každého a 2 beztlakové ohřívače 2 kW každého. Stačí zadat součet 11,2 kW a že u ohřevu TUV chci počítat s primární energií?

< Stránka 1 2 3 4 .. 4 >