zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

V RD je garáž, která je temperovaná. Vytvořila jsem si tedy v Energii 2020 vlastní profil, ale abych ho mohla přiřadit zóně, musím dát typ podzóny "jiná než obytná", typ profilu vlastní a vybrat vytvořený.

Ve výsledku je pak u tohoto profilu počítáno snížení neobnovitelné primární energie o 10 % jako u jiných než obytných staveb. Je trochu matoucí, když garáž patří do celku s obytnou stavbou...

Je, prosím, někde přesně daná vnitřní návrhová teplota pro garáž nebo je možné použít jakoukoliv teplotu?

Otázka:

Jak by se zadalo teplovzdušné vytápění pomocí krbu? Jedná se o rodinný dům, kde je hlavním zdrojem vytápění krbová vložka. Teplovzdušně (potrubím) je přiváděn teplý vzduch do okolních místností. Popsaný otopný systém funguje bez ventilátorů, jen přirozeným prouděním. Jiný zdroj tepla tam není a větrání je přirozené.

Otázka:

V hodnocené budově má být částečně vzduchotechnika s rekuperací, částečně odtahové ventilátory a částečně přirozené větrání. Vytvořila jsem jednozónový model, rozdělený na jednotlivé podzóny s popsanými způsoby větrání. Celkově pro výslednou zónu vychází přívod vzduchu nuceným větráním 1842 m3/h a odtah 1861 m3/h, přičemž 19 m3/h (rozdíl) je odtah odtahovými ventilátory.

Zajímalo by mne, jakým způsobem probíhá výpočet potřeby tepla na větrání v podobné situaci.

Otázka:

V objektu RD mám dvě zóny chlazenou a obytnou. Vzhledem k velikosti RD je vypočtený počet osob v zóně chlazené 4 a v zońě obytné 5, celkem 9 osob.

Pro celý RD lze ale dle vyhlášky uvažovat max 5 osob. Do chlazené zony se mi navíc počítá i spotřeba TUV pro 4 osoby, ačkoliv zde není žádný fyzický odběr, bez toho nelze výpočet provést.

Jak toto řešit?

Otázka:

Jak zohlednit a zadat v programu Energie dva různé zásobníky TV v jedné zóně (jeden je o objemu 45 l - energonositel plyn a druhý o objemu 100 l - energonositel elektřina)?

V protokolu PENB se objeví součet objemů zásobníků tedy 145 l a jen u jednoho energonositele.

< 1 2 3 4 5 Stránka 6 7 8 9 10 11 .. 57 >