zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Není mi jasné, jak určujete činitel závislosti na denním světle F_D a roční (měsíční, denní) dobu provozu systému osvětlení s denním světlem t_N.

Obdobně mi není jasné, jak u obytné zóny v případě, kdy o energetické náročnosti osvětlení vnitřního prostoru budovy rozhoduje uživatel, tedy F_D = F_D,R = 0,8, určíte hodiny, kdy systém osvětlení je v provozu. 

Otázka:

V RD je garáž, která je temperovaná. Vytvořila jsem si tedy v Energii 2020 vlastní profil, ale abych ho mohla přiřadit zóně, musím dát typ podzóny "jiná než obytná", typ profilu vlastní a vybrat vytvořený.

Ve výsledku je pak u tohoto profilu počítáno snížení neobnovitelné primární energie o 10 % jako u jiných než obytných staveb. Je trochu matoucí, když garáž patří do celku s obytnou stavbou...

Je, prosím, někde přesně daná vnitřní návrhová teplota pro garáž nebo je možné použít jakoukoliv teplotu?

Otázka:

Měl bych dotaz ohledně uplatnění vnitřních tepelných zisků z dosud nezadaných zdrojů tepla:

Zadání přídavných vnitřních zisků
Zadání přídavných vnitřních zisků

Zjistil jsem, že pokud zadám další tepelné zisky z dosud nezadaných zdrojů tepla v nenulové hodnotě, dojde nejen k přepočtení výsledků na celkovou dodanou energii i na neobnovitelnou primární energii, ale i k přepočtení požadavků.

Se zadáním tepelných zisků se logicky sníží výsledek výpočtu. Nerozumím ale tomu, proč se současně zpřísňují požadavky. (V konkrétním případě řešené úlohy to znamená posun u celkové dodané energie posun z kategorie F do G).

Je přehodnocení požadavků skutečně správné? Neměla by tato hodnota zůstat beze změny?

Otázka:

Hodnotíme zónu se smluvním profilem "Ubytovací zařízení – kuchyně, přípravny jídel". Zóna je nuceně větrána pomocí centrální vzduchotechnické jednotky, která zároveň slouží k distribuci chladu.

Po dokončení výpočtu nám program vyhodí následující upozornění pro vybrané hodiny ve všech dnech v roce a to i v zimě:

Proč tomu tak je? Proč i když je teplota vzduchu přiváděného systémem pro chlazení vzduchem 18 °C, nám to nezvládá tento prostor chladit? A proč zde je problém s chlazením v zimě?

Zadání konkrétní osvětlovací soustavy (např. s LED zdroji)

Kategorie » téma: Energie » 06 Provoz zóny

10.12.2020 17.20 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 9 komentářů | Přečteno: 59449x

Otázka:

Zadal jsem osvětlení v celém rodinném domě LED a stále mi vychází v PENB v třídě D (4 kWh/m2.rok).

Jak mohu nastavit doporučení, abych posunul osvětlení na třídu A?

< Stránka 1 2 3 4 5 6 .. 57 >