zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Mají se uvažovat klimatické podmínky pro výpočet průkazu ENB pro všechny hodnocené budovy stejně, tj. podle hodnot uvedených v TNI 730331?

Otázka:

...jakým způsobem správně zadat data pro výpočet PENB? Myslím si, že v způsobu výpočtu zvolím roletu výpočet podle platných vyhlášek  a norem, ale nejsem si jistý tím jak zadat teploty a intenzity slunečního záření, dále by mě zajímalo jestli je korektní zadat okna nevytápěného suterénu do formuláře pro nevytápěné prostory a konstrukce na styku s exterierem.

Otázka:

Dnes nám telefonovali ze strany SEI. Jedná se o velikost baterie, která je dle projektu 14,2 kWh. 

V Energii 2023 ale tato hodnota nelze zadat napřímo, zadávají se kapacity v Ah a jmenovité napětí ve V. Program z toho pak kapacitu v kWh vypočítá sám. Jak to prosím funguje?

Zajímá mne to proto, že v PENB je pro zadanou baterii uvedeno 960 kWh. Jakým způsobem tedy mohu zadat akumulaci 14,2 kWh? Případně tato hodnota udává něco jiného? Jak to na SEI vysvětlit?

Otázka:

Při kontrole SEI řeším, že v tabulce rozdělení dílčích dodaných energií podle energonositelů je zahrnut řádek elektřina v nevytápěných prostorech. S tím, že nevytápěný prostor není součástí posuzované budovy, tudíž přídavné spotřeby nevytápěných prostor nemám hodnotit.

Prosím o tip jakým způsobem na to reagovat.

Otázka:

Zkouším vyvolat generáto PENB do PDF a neustále se mi ukazuje chybové hlášení:

Chyba při vyvolání generátoru PENB
Chyba při vyvolání generátoru PENB

a to i po opakovaném přepočítání úlohy. Jak mám postupovat, aby chyba zmizela?

< 1 2 3 4 5 Stránka 6 7 8 9 10 11 .. 42 >