zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

..Jakým způsobem v programu ENERGIE zahrnout do výpočtu pro nově navrhované půdní byty:

a/ štítovou stěnu, která sousedí s nevytápěným půdním prostorem sousedního domu (o kterém nic nevím)

b/ podlahu nad posledním podlažím domu v kterém se realizuje půdní vestavba (jsou zde vytápěné byty)

Otázka:

Zadáváme na PENB větší administrativní objekt, ve kterém se nachází chlazení i vlhčení. Chlazení je prováděno chladícími jednotkami na elektřinu. Vlhčení je prováděno parním kotlem na zemní plyn. V programu Energie je zadávání energonositele pro chlazení i vlhčení sloučeno a nelze tedy správně rozdělit poměr za chlazením na elektřinu a vlhčením na zemní plyn. Jak máme správně prosím tento stav zadat?

I kdybychom zadali nějakým poměrem zemní plyn ku elektřině, pořád ve výstupu PENBu se budou u vlhčení i chlazení zobrazovat oba energonositelé.

Otázka:

Nevím, jak mám zadat vnější stěnu na hranici zóny, když sousedí s vedlejším objektem a tudíž za obvodovou stěnou není výpočtová venkovní teplota -15°C, ale teplota např. +10°C. Typyckým příkladem je RD v řadové zástavbě.

Otázka:

...zadávání dat do programu Energie 2009. Mám připravit objekt RD na dotační program Zelená úsporám. Nevím, kde je chyba, ale vychází mně hodnoty o dost větší, něž by vycházet měly. Stávající objekt je jednopodlažní s částečně podsklepeným(asi 1/9 celkové plochy) nevytápěným suterénem, větrání objektu je řešeno infiltrací. Stávající objekt je z cihel plných pálených tl.450 U=1,32W/m2K a 300mm U=1,76W/m2K, strop dřevěný se záklopem a podbitím z desek U=1,38W/m2K, podlaha z betonu nad sklepem U=1,5W/m2K a nad zaminou U=2,1W/m2K, okna dvojté s jednoduchým zasklením U=2,2W/m2K.  V nově upraveném objektu jsou trochu změněny okna(plocha stávajících a nových přibližně stejná) a zatepleny obvodové konstrukce (podlaha U=0,3W/m2K, strop U=0,15W/m2K, stěny CP 450 U=0,22W/m2K, CP300 U=0,23W/m2K) a osazeny nové okna U=1,1W/m2K.  U stávajícího objektu je měrná potřeba tepla 381kWh/m2.a a měrná spotřeba energie budovy 465,4 kwh/m2.a. U objektu zatepleného je měrná potřeba tepla 84kWh/m2.a a měrná spotřeba energie budovy 144,9 kwh/m2.a. dále se mně ve výsledcích objevila položka ztráta zbytkem kostrukcí, která je záporná. Nevím o jaké ztráty jde.

Otázka:

Zajímalo by mě, jak se "chová" ve výpočtu v Energii (2010) následující situace: Mám dvě zóny, jednu (zóna A) vytápěnou na 20°C, druhá je pouze temperovaná na 10°C (zóna B), potřebuji provádět výpočet vč. jejich propojení a posouzení vzájemné výměny tepla. V reálném stavu je třeba přímo vytápět zónu B pouze cca dva nejchladnější měsíce v roce, zbytek otopného období je zde teplota již dostatečná díky teplu ze zóny A. A nyní: Je výpočet tepelných toků v zóně A i po zbytek otopného období (nebo dokonce roku!) počítán, jako by v sousední zóně bylo těch 10°C?

< 1 2 3 4 5 Stránka 6 7 8 9 10 11 .. 18 >