zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Po upozornění ze strany pozorného uživatele jsme dnes odhalili nedostatečně ošetřenou srovnávací funkci v programu Energie 2017, která může způsobit chyby při přenášení součinitelů prostupu tepla zadaných skladeb do formulářů pro popis obalových konstrukcí budovy.

Než bude program v rámci bezplatného update upraven, zadávejte prosím názvy konstrukcí na formuláři pro zadání skladeb tak, aby obsahovaly více písmen a aby název žádné konstrukce nebyl obsažen v názvech konstrukcí ostatních, např.:

Příklad bezpečného zadání názvů skladeb konstrukcí
Příklad bezpečného zadání názvů skladeb konstrukcí

Energie 2023 v angličtině

Kategorie » téma: Energie » Obecně | Energie » 10 Ostatní

30.08.2023 11.09 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 4680x

V dohledné době uvolníme do distribuce program Energie 2023 (v aktuálním update 2023.10) v anglické mutaci.

Energie 2023.10 ENG
Energie 2023.10 ENG

Do angličtiny byly přeloženy všechny texty na dialogových oknech, kompletní nápověda k zadávaným hodnotám a samozřejmě i protokoly o výpočtu a grafické výstupy. Přeložen byl i manuál k programu. Energetický průkaz ve formátu PDF je nicméně zatím možné vygenerovat jen v češtině.

Po souhlasu zástupce zpracovatele uveřejňujeme odkaz na dokument, který obsahuje doporučené hodnoty často poptávaných účinností přímotopných systémů vytápění.

Dokument byl sice zpracován ještě v době platnosti vyhlášky 78/2013 Sb., ale přesto máme za to, že může řadě specialistů pomoci.

Otázka:

V pátek vydalo NZÚ prohlášení, že dochází ke zrušení Metodických pokynů a plně akceptují PENBy zpracované dle nové vyhlášky také pro dotační programy.

Nebylo by proto vhodné odstranit podzóny typu NZÚ z programu Energie 2020? Aby nedocházelo k jejich používání pro dotační účely?

Upozornění na problém

Dnes jsme dostali upozornění od uživatelů, že do databáze ENEX nelze načíst XML soubory, které obsahují v textových řetězcích (např. v názvech konstrukcí, zón apod.) znaky "<" a ">".

Doporučujeme proto nikde v textech (tj. v názvech konstrukcí, zdrojů tepla, zón...) tyto znaky nepoužívat - stejně jako další podobné znaky (konkrétně by mělo jít o znaky \ a &, ale může jich být i více).

V dohledné době připravíme bezplatnou aktualizaci Energie 2016.5, která bude zápis podobných nepřípustných znaků kontrolovat.