řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Globální změny vlastností oken

Kategorie » téma: Energie » 02 Konstrukce na styku s vnějším vzduchem

29.12.2015 21.52 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 2 komentářů | Přečteno: 29636x

Otázka:

Měl bych dotaz k Energii - jakým hromadným způsobem mohu upravit parametry výplní otvorů?

Mám třeba 30 výplní, z toho 2 dveře a 3 střešní okna, zbytek jsou okna. Přes funkci „rychlé změny vlastností“ mohu v Energii buď upravit každou výplň zvlášť nebo jen všechny najednou. Dají se nějakým způsobem upravit parametry jen např. oknům? A dveřím zas přiřadit parametry jiné?

Nyní tu změnu provádím tak, že upravím parametry všech výplní na parametry převažujících konstrukcí (většinou okna) a pak parametry dveří a střešních oken přepisuji u každého samostatně. Nebo existuje nějaký elegantnější způsob?

Otázka:

Při výpočtu potřeby tepla obecního úřadu, který je vytápěn jen tři dny v týdnu, jsem zjistila, že zadaný počet hodin, během kterých je přerušeno či redukováno vytápění, významně ovlivňuje výsledek celkového hodnocení energetické náročnosti.

Jak v takovém případě, že je budova využívána jen některé dny v týdnu, zadat hodnoty tak, aby byly vypovídající i pro případné častější využití?

Otázka:

V suterénu paneláku mám některé místnosti "vytápěné" spodním rozvodem tepla  (bez otopných těles v místnostech), lze takové prostory uvažovat jako vytápěné ? Při osobní návštěvě to topilo dosti citelně.

Zadání dvouplášťové střechy při hodnocení rizika přehřívání podkroví

Kategorie » téma: Simulace

13.12.2015 10.55 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 21939x

Otázka:

Jakým způsobem zadat v SIMULACI skutečnost, že posuzovaná místnost se nachází pod půdním prostorem? Jak zadat provětrávanou vzduchovou mezeru a skládanou střešní krytinu?

Zadání adiabatického chlazení

Kategorie » téma: Energie » 06 Provoz zóny

08.12.2015 12.43 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 20942x

ZOOM: Adiabatické chlazení

V dalším detailním návodu se podíváme na to, jakým způsobem lze do výpočtu energetické náročnosti budovy zahrnout adiabatické chlazení. Inspirací byl následující dotaz:


Prosím o návod, jak správně zadat vstupy adiabatického chlazení ve výrobní hale. Chlazení probíhhá prostřednictvím VZT jednotky, součástí které je "adiabatická pračka". Zdrojem tepla je vlastní výměníková stanice. Jaký zdroj mám zadat na kartách Typ zdroje chlazení? Ve výsledné spotřebě energie na chlazení pak má správně figurovat pouze spotřeba pomocné energie (čerpadla a pod.?), nebo i spotřebované teplo? Nebo se v principu jedná o zvlhčování vzduchu a ne chlazení a zadání se tedy provádí do systému úpravy vzduchu?

< Stránka 1 2 >

Související weby:

www.kdata.cz - CAD software

www.kcad.cz - Stavební fyzika

www.datasystem.cz - Primární data

Stavební fyzika » Aktuality

03.11.2023 13.35 » Energie 2023.11 k dispozici.

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.11.

31.08.2023 14.47 » Energie 2023.10 k dispozici

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.10