Bezplatný update Energie 2014.4

Kategorie » téma: Energie » Obecně

25.06.2014 22.28 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 2 komentářů | Přečteno: 21732x

Do konce týdne bude na www.kcad.cz umístěna k bezplatnému stažení další průběžná aktualizace programu Energie 2014.4 s několika drobnějšími úpravami.

Pro nevytápěné prostory lze nově zadat případný trvalý vnitřní tepelný zisk ve W (např. od permanentního osvětlení):

Zadání vnitřního zisku v nevytápěném prostoru
Zadání vnitřního zisku v nevytápěném prostoru

Zadaný vnitřní tepelný zisk se použije v tepelné bilanci nevytápěného prostoru, z níž se v programu stanovuje výsledná teplota v nevytápěném prostoru a poté i činitel teplotní redukce pro nevytápěný prostor...

Protokol o výpočtu se zadaným ziskem
Protokol o výpočtu se zadaným ziskem a výsledky tepelné bilance

Do formuláře pro zadání nevytápěných prostorů byla současně přidána automatická aktualizace všech seznamů kategorií konstrukcí pro zařazení v tabulkách. Pokud se tedy vytvoří jakákoli nová kategorie v jakékoli řádku na záložce 'Konstrukce na styku s interiérem', objeví se vzápětí i ve všech dalších řádcích a není již nutné ji zadávat znovu.

Součinitel prostupu tepla neprůsvitných konstrukcí (stěny, podlahy, střechy) je nově tištěn do všech protokolů se 3 desetinnými místy. Změna se projeví v energetickém průkazu, v energetickém štítku i v přehledu skladeb konstrukcí zadávaných do pomocného výpočtu součinitele prostupu tepla.

Do nápovědy byly přidány typické hodnoty účinností výroby energie, distribuce a sdílení tepla pro systémy přímého elektrického vytápění podle údajů katedry TZB FSv ČVUT v Praze.

V programu byl robustněji ošetřen problém zaokrouhlování parametrů doporučené varianty zateplení budovy, aby nemohlo dojít kvůli nepřesnostem v řádu desetitisícin k posunu doporučené varianty do horší třídy.


Informace k instalaci programu:

Program Energie 2014.4 lze nainstalovat rovnou (tj. bez odinstalování předchozí verze) do shodného adresáře s verzí 2014 až 2014.3. Instalace byla upravena tak, aby se tímto postupem přepsaly již neaktuální soubory novými.

Zbyněk Svoboda

Komentáře:

#1 | Monika » --

14.08.2014 23.04

Dobrý den,
pokoušela jsem se si nainstalovat program, ale bohužel mi to nejde. Hlásí to: Unable to access Sentinel HASP Run-time Environment (H0033). Poradíte mi, co dělám špatně?

Předem děkuji

#2 | Zbyněk Svoboda » Hasp

15.08.2014 00.16

Pravděpodobně jste nenainstalovala ovladač hardwarového klíče HASP.
Instalace se skládá ze dvou kroků: z instalace samotného programu a z instalace ovladače klíče. Oba kroky je třeba provést.
Postupujte prosím podle návodu v manuálu. Budete-li mít i nadále potíže, kontaktujte nás prosím rovnou e-mailem (např. kcad@kcad.cz).

Přidat komentář

 *
 *
 
 *

*) Povinné položky jsou označeny hvězdičkou.

Související weby:

www.kdata.cz - CAD software

www.kcad.cz - Stavební fyzika

www.datasystem.cz - Primární data

Stavební fyzika » Aktuality

06.08.2024 14.55 » Energie 2025 a Basic

Energie 2025 je uvolněna k prodeji na www.kcad.cz, včetně volitelné varianty Energie Basic.

03.11.2023 13.35 » Energie 2023.11 k dispozici.

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.11.