zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Na formuláři Popis spojení zón lze zadat i hodnotu Tepelná propustnost zeminou mezi oběma zónami. V nápovědi je odkazováno na EN ISO 13370, tam se však přímo návod na zadání tohoto nenachází, nebo se pletu?

Otázka:

Mám zpracovat průkaz v rámci dotací pro chladírenský box vestavěný do stávající haly, s vnitřní návrhovou teplotou 4 C.

Součinitele prostupu tepla jednotlivých konstrukcí jsem zadal v záložce neprůsvitných konstrukcí, hodnoty UN,20 zadávám přes pomocný výpočet, ale nejsem si jistý, jestli je to správně.

Zkoušel jsem na blogu najít nějaké info k zadávání obdobné budovy, bohužel mnoho informací zde není. Můžete nebo máte k dispozici nějaký odkaz, kde bych mohl tuto problematiku nastudovat?

Otázka:

Při zpracování PENB nehodnotím jen projektem dané řešení, ale také se podílím na návrhu energetiky řešeného objektu už ve fázi návrhu. A proto potřebuju už při zadávání konstrukce vědět, jestli zadávaná skladba vyhovuje požadavkům. Hodnota UN20, která se na příslušném okně zobrazuje, mi k tomu nestačí...

Otázka:

Zpracovávám PENB výrobní haly, přičemž podlahu spočítám podle ČSN EN ISO 13370.

V tabulce PENB A.1. se objeví součinitel prostupu tepla podlahy bez vlivu zeminy (3,704W/m2K). To znamená, že konstrukce nevyhovuje. Neměl by se tam spíš zapsat součinitel prostupu tepla mezi interiérem a exteriérem U (0,389 W/m2K), který obsahuje činitel teplotní redukce b?

Jaká z těchto hodnot se v programu zadává pro výpočet UemR referenční budovy?

Otázka:

Nebylo by možné přidat do Energie 2020 možnost uložit konfiguraci podlahy nad suterénem pro další využití v dalších zónách?

Jedná se mi například o případ, kdy mám dům, který je celý nad stejným suterénem, ale jsou v něm různé zóny ve styku s tímto suterénem (chodby, kanceláře, byty...), musím pak pro každou zónu znovu zadávat "otravné položky" jako tepelné odpory suterénních stěn, podlahy, hloubku podlahy pod úrovní terénu atd.

Nebylo by možné toto někam uložit a v další zóně vyvolat? Více zón nad stejným suterénem je poměrně častý případ....

< Stránka 1 2 3 4 5 6 .. 27 >