zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

...mám hodnotit dům, kde stěna jednoho patra je zcela pod terénem, ostatní tři se nachází plně nad terénem, navíc se jedná o obytný prostor.

Jak je definovaný suterén pro hodnocení dle TNI a MPO? Mám vycházet z normy obytné budovy (zde je definice nepříliš jasná), případně z normy (bohužel teď si nejsem jist, o kterou se jedná), kde je suterén definován min. 70 % plochy stěn pod terénem, příp. se strikně držet ČSN EN ISO 13370 a přepočítat na průměrnou hloubku?

Otázka:

Pokud zadávám ve formuláři Podlahy a suterén částečně vytápěný suterén, zadávám tam plochu podlahy vytápěného a nevytápěného suterénu. Plochy se musejí zadat již skutečné, nebo si program sám odečte plochu vytápěné suteréru od nevytápěného?

Otázka:

V příspěvku http://blog.kdata.cz/stavebni-fyzika/article/nevytapeny-suteren/ radíte pro podlahu suterénu zadávaného jako nevytápěný prostor použít pomocný výpočet s nastavením "podlaha na zemině". Jak tam pak ale zohlednit suterénní stěny?

Kdysi jste mi radil postup s použitím modelu "suterén o stejné teplotě"...

Otázka:

..kam zadat svislé obvodové konstrukce ve styku se zemí u částečně zapuštěného suterénu? Jaký je rozdíl výpočtu dle TNI 730329 (30) nebo dle vyhl. Č. 148?  A jak se změní situace, když část tohoto suterénu nebude vytápěna?..

Otázky a odpovědi :

A) Měl bych dotaz ohledně Násobnosti výměny vzduchu při tlakovém rozdílu 50 Pa mezi vnitřním a vnějším prostředím, (Důležité je že počítáme měrnou potřebu tepla pro Zelenou úsporám) protože na základě nápovědy v Energii 2009 jsme pro bytové domy používaly hodnot 2-5 u horších objektů až 10, poté se kolegové účastnili školení u Vás Energie 2009/10 - Zelená úsporám, byli instruováni že se pro přirozené větrání mají používat hodnoty až od 4,5 a výše. Zpětně se u spolupracujících firem objevují hodnoty nižší, potřeboval bych vědět jaké hodnoty používat u těchto případů.

1-starý zděný bytový dům s původními okny s přirozeným větráním
2-ten samý s vyměněnými okny s přirozeným větráním
3-ten samý kompletně zateplený s vyměněnými okny s přirozeným větráním
4-nový objekt s přirozeným větráním, 
   a)U dle normových doporučených hodnot, 
   b)případně nízkoenergetický standart
5- nový objekt s nuceným větráním  nízkoenergetický a pasivní  standart

nucenéVětrání
nucenéVětrání

< 4 5 6 7 8 Stránka 9 10 11 12 13 14 .. 27 >