zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Chtěl jsem se dotázat na možnosti způsobu zadání konstrukcí v programu Energie 2011 pro vytvoření Energetického štítku obálky budovy dle ČSN 730540. 

Jedná se mi o tyto dotazy k zadání:

- možno při zadávání konstrukcí - podlah a nevytápěných prostor používat detailnější zdadání dle ČSN EN ISO 13370 a nebo jedině striktně zadání za použití činitelů teplotní redukce "b"

- možno v zadání jednoho objektu kombinovat zadání pomocí ČSN EN ISO 13370 a pomocí činitelů teplotní redukce "b"

- je možné pro určení činitelů teplotní redukce "b" požívat pomocný výpočet a nebo jsou striktně přípustné údaje dle přílohy ČSN 730540-3, tab. F2

- pokud počítám vícezónový objekt (zóny 20°C a 15°C ), každá s jiným způsobem vytápění mám zadané i konstrukce na styku zón (příprava pro výpočet průkazu energetické náročnosti ). Pro výpočet Energetického štítku obálky budovy dle ČSN 730540 je mám nechat "zapnuté" a nebo je nutné s nimi pro tento výpočet neuvažovat?

Otázka:

Dělám PENB na halu 1050 m2 bez TI podlahy (skladba S1). Výpočtem podle EN ISO 13370 vypočtu činitel teplotní redukce b, který bude s ohledem na plochu a obvod velmi malý např 0,06.

Uprostřed haly jsou montážní kanály hloubky 2 m, podlaha kanálů má skladbu S2 (200 m2), stěny kanálů k zemině skladbu S3 (330 m2).

Jak správně zadat stěny a podlahu kanálů do Energie?

Otázka:

Na formuláři Popis spojení zón lze zadat i hodnotu Tepelná propustnost zeminou mezi oběma zónami. V nápovědi je odkazováno na EN ISO 13370, tam se však přímo návod na zadání tohoto nenachází, nebo se pletu?

Otázka:

Dříve jsem zadával suterénní kce (stěny+podlahu) v nevytápěném prostoru jako jednu položku a U stanovil pomocným výpočtem (suterém o stejné teplotě).

Nyní jsem ve verzi 2020 nepřišel na to, jak takto zadat suterénní část nevytápěného prostoru.

Je tedy nutné zadat zvlášť stěnu a podlahu a pomocným výpočtem dopočítat redukci b. Redukce mi vychází záporně - suterén je tedy okolím "vyhříván"?

Otázka:

Chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně zelená úsporám. Přišla mi výzva k odstranění nedostatku a to doplnění výpočtu součinitelů prostupu tepla konstrukci nevytápěného prostoru v kontaktu s exteriérem. Problém nastává u dvou konstrukcí podlah v kontaktu se zeminou. Nemohu doložit tento výpočet, protože z programu Energie je vytvořen pouze protokol již s upraveným součinitelem prostupu tepla. Nevíte, jak by bylo možné tento výpočet doložit?

< Stránka 1 2 3 4 5 6 .. 27 >