zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Mám problém se zadáním objektu, který má prosklení větší než 50% stěn. Jedná se o to, že pokud mám v objektu stěny s ref. hodnotu U=0,30, a také strop pod půdou s ref. hodnotou U=0,30, Energie uvažuje, že všechny konstrukce s ref. hodnotou U=0,30 jsou stěny a nepozná, že plocha oken je větší než plocha stěn (započítá i strop pod půdou) a nezpřísní požadavek na referenční hodnotu Uem.

Otázka:

Můžete mi prosím poradit, kam se uvede společná stěna mezi dvěma řadovými rodinnými domy tak, aby se zohlednila teplota o 10 stupňů nižší na sousední straně?

Otázka:

... dvoupodlažní rodinný dům: 2.NP je celé obytné - vytápění na 20 stupňů; 1.NP pouze jedna místnost obytná (taky 20 stupňů); ostatní místnosti v 1.NP jsou vedlejší a to :

garáž :  umístěná otopná tělesa; prádelna :  umístěná otopná tělesa; chodba : neizolované rozvody topení; kotelna : neizolované rozvody topení; sklep : neizolované rozvody topení; sklep : bez topení; sklep : bez topení.

Tyto místnosti jsou téměř všechny 1 m pod úrovní terénu. Je možné tyto vedlejší místnosti zvolit celkově jako druhou zónu, která bude částečně vytápěná a zvolit teplotu této zóny 10 stupňů?

Otázka:

Jak započítávat zasklenou lodžii? Dělat z toho nevytápěný prostor mi připadá komplikované, ale nezapočítat to vůbec je taky škoda. Nebylo by možné připočítat nějáké vylepšení "U" konstrukcí sousedících s lodžií a tímto způsobem vliv lodžie zahrnout?

< 1 .. 6 7 8 9 10 Stránka 11 12 13 14 15 16 .. 27 >