zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

V RD je garáž, která je temperovaná. Vytvořila jsem si tedy v Energii 2020 vlastní profil, ale abych ho mohla přiřadit zóně, musím dát typ podzóny "jiná než obytná", typ profilu vlastní a vybrat vytvořený.

Ve výsledku je pak u tohoto profilu počítáno snížení neobnovitelné primární energie o 10 % jako u jiných než obytných staveb. Je trochu matoucí, když garáž patří do celku s obytnou stavbou...

Je, prosím, někde přesně daná vnitřní návrhová teplota pro garáž nebo je možné použít jakoukoliv teplotu?

Otázka:

Stane se mi občas, že zapomenu zadat nějakou skladbu, okno nebo dveře - takže se mi neobjeví v roletce, ze které se konstrukce vybírají. Pak musím zase všechna okna zavřít, vrátit se zpátky, chybějící konstrukci zadat a zase všechno otevřít.

Neexistuje nějaký lepší postup?

Otázka:

Dříve jsem zadával suterénní kce (stěny+podlahu) v nevytápěném prostoru jako jednu položku a U stanovil pomocným výpočtem (suterém o stejné teplotě).

Nyní jsem ve verzi 2020 nepřišel na to, jak takto zadat suterénní část nevytápěného prostoru.

Je tedy nutné zadat zvlášť stěnu a podlahu a pomocným výpočtem dopočítat redukci b. Redukce mi vychází záporně - suterén je tedy okolím "vyhříván"?

Otázka:

Jak správně zadat v Energii 2019 strop na půdu s neizolovanou střechou?

Dříve jsem zadával do neprůsvitných konstrukcí. Nyní je zadání nasměrováno do nevytápěných prostor.

Jak ale zadat kce mezi půdou a exteriérem (běžně jen tašky+ lehká pojistná hydroizolace)? Tato konstrukce se předtím běžně zanedbala a půdní prostor byl považován za exteriér.

ZOOM: Dynamické propojení neprůsvitných konstrukcí a výplní otvorů 2

Tento článek navazuje na předchozí detailní návod a popisuje, jakým způsobem lze vytvořit dynamickou vazbu mezi neprůsvitnými konstrukcemi a výplněmi otvorů u nevytápěných prostorů.

Celkový postup zadávání je obdobný jako u obalových konstrukcí zóny v kontaktu s vnějším vzduchem. Určité rozdíly, které budou dále popsány, vyplývají především ze způsobu, jakým se obállka nevytápěného prostoru zadává.

< 1 2 Stránka 3 4 5 6 7 8 .. 27 >