zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Dodaná energie na přípravu jídel

Kategorie » téma: Energie » 06 Provoz zóny | Energie » 09 Výstupní data

19.01.2016 11.19 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 2 komentářů | Přečteno: 29166x

Otázka:

Proč se pro dodanou energii neuvažuje s vařením? Například v porovnání s osvětlením. V obou případech se uvažuje se zisky, ale energie potřebná pro vaření se mi ve výsledcích energetické náročnosti objektu neobjeví a z osvětlení ano. Přitom rozdíly v dodané energii jsou nezanedbatelné ve prospěch vaření.

Otázka:

Chtěl bych se zeptat, jaký zadat v Energii 2014 energonositel u tepelného čerpadla země-voda? Jde mi konkrétně o Faktor neobnovitelné primární energie, který bych z nabídky programu energie zadal pro toto tepelné čerpadlo "energie okolního prostředí (sluneční záření, geotermální energie atd.)"

Jaký na to máte prosím názor? Jde mi o to, že potřebuji dosáhnout co nejnižší Měrnou neobnovitelnou primární energii a tím splnit podmínku Zelená úsporám 90 kWh/(m2.a).

Pokud zadám elektrickou energii, ta má vysoký Faktor neobnovitelné primární energie - 3,0, kdežto u "energie okolního prostředí (sluneční záření, geotermální energie atd.)" je Faktor neobnovitelné primární energie - 0.

Otázka:

...Zpracovávám posouzení zateplení rodinného domu pro dotaci v rámci programu Zelená úsporám a podle upřesnění podmínek na stránkách SFŽP se má postupovat podle TNI 730329. Pro posouzení používám váš SW Energie 2009.10, avšak pokud počítám podle zmiňované TNI 730329, nedaří se mi na záložce "Větrání zóny a úprava vlhkosti" zadat procento čas. úseku s nuceným větráním jinak, než-li 100% a ani jinde jsem nenašel možnost jak zadat, že objekt je větrán přirozeně.V posuzovaném objektu však není instalován systém nuceného větrání, tak se obávám, aby při odevzdání tohoto posudku a příslušného protokolu z vašeho SW, kde je uvedeno, že objekt je větrán nuceně, nebyl tento posudek investorovi vrázen jako nepravdivý a nebyla mu díky tomu podpora odepřena. Můžete mi, prosím, poradit, ja správně zadat objekt, který nemá nucené větrání?

Otázka:

Hodnotím RD s FV systémem a využitím získané elektřiny v budově. Zaráží mne skutečnost, že energie vyrobená fv kolektory se neodečte z celkové energie potřebné na jednotlivé částí (vytápění, ohřev tv, osvětlení).

Dosud (tj. např. v ENERGII 2010) se celková energetická náročnost ponížila o energii vyrobenou ze solárních termických kolektorů. V ENERGII 2013 se toto neděje, a to ani u fv ani u termických kolektorů.

Nerozumím tomu, nenacházím v tom logiku. Myslím, že by energie vyrobená solárními systémy měla být odečítána ze spotřeby.

Otázka:

Chtěl bych se zeptat na následující. Vytvářím průkaz pro polyfunkční budovu - v 1.patře jsou kanceláře a obchody, v ostatních vyšších patrech jsou byty. Celá budova má jeden společný zdroj tepla - výměníkovou stanici napojenou na horkovod. Kanceláře mají odlišný režim vytápění než byty (přes noc a o víkendu počítám vnitřní teplotu 16 stup., přes den 20 stup.), takže je modeluju jako samostatnou zónu. Mám tento režim počítat ve formuláři přerušované vytápění, i když o přerušované vytápění ve skutečnosti nejde ? Nejsou tam také žádné délky trvání zátopu ap. (v pondělí někdo přijde a na termostatické hlavici nastaví 20 stup., zdroj ale díky bytům jede neustále).

< 1 .. 8 9 10 11 12 Stránka 13 14 15 16 17 18 .. 57 >