zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Dodaná energie na přípravu jídel

Kategorie » téma: Energie » 06 Provoz zóny | Energie » 09 Výstupní data

19.01.2016 11.19 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 2 komentářů | Přečteno: 29166x

Otázka:

Proč se pro dodanou energii neuvažuje s vařením? Například v porovnání s osvětlením. V obou případech se uvažuje se zisky, ale energie potřebná pro vaření se mi ve výsledcích energetické náročnosti objektu neobjeví a z osvětlení ano. Přitom rozdíly v dodané energii jsou nezanedbatelné ve prospěch vaření.

Otázka:

Zpracovávám PENB pro větší změnu budovy, jedná se o nadstavbu 3.NP, zvětšení energe. vz. plochy je nad 25%, nadstavbu hodnotím jako samostatnou zónu-novostavbu, zbylé zóny jako větší změnu. Tato nadstavba splňuje podmínky dle vyhl. č. 78 pro novostavby, nicméně pokud vygeneruji PENB pro celou budovu, je v příslušné kolonce uvedeno, že požadavek podle §6 odst.1 není splněn.

Otázka:

Chtěl bych vás požádat o vysvětlení problematiky "Roční nevyužitá produkce FVE podle vyhl. 264/2020 Sb. (§5, bod 2d)".

Snažím se u jedné pasivní budovy dosáhnout nulového standardu, ale díky tomuto "opatření" se mi to nedaří. Měl jsme za to že zjednodušeně čím víc panelů - tím víc odeslané energie do sítě a tím víc plus pro objekt.

Zajímalo by mě co ten odstavec ve vyhlášce přesně znamená, proč je výpočet (pozitivní přínos FVE) tímto způsobem omezen a případně jaké jsou vaše typy pro návrh FVE, případně kombinaci s technologiemi, aby to vycházelo pro budovu co nejlépe a bylo možné tento nulový standard splnit.

Otázka:

Zadali jsme tepelné čerpadlo pomocí výkonové křivky. Do protokolu k PENB se však tiskne tiskne do tabulky G sezónní faktor SCOP, který podle všeho výpočet nijak neovlivňuje.

SCOP ale ovlivňuje v tabulce uvedenou účinnost distribuce a akumulace tepla. Když jsme třeba zadali SCOP=2, tak se v tabulce G objevila účinnost 215 %:

Tabulka G v PENB
Tabulka G v PENB

Prosíme o komentář.

Otázka:

V protokolu v odstavci „Solární zisky stavebními konstrukcemi“ je uveden celkový činitel Fsh u výplně VYP-1 hodnotou 0,396, ač v zadání pro navrhovaný stav jsem vyplnil hodnotu 0,6 – není zde rozpor? Je tento postup správný?

< 1 .. 8 9 10 11 12 Stránka 13 14 15 16 17 18 .. 42 >