zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Jedná se mi o referenční budovu - podlaha na zemině. Do zadání zadám tepelný odpor R= 2,22..., který odpovídá dle mě U=0,45. Při vygenerování EŠ se v protokolu vyplní v řádku podlaha U= 0,42 a činitel teplotní redukce b=0,54.

V protokolu se soupisem parametrů referenční budovy je ale uvedeno U=0,45 a činitel teplotní redukce b=0,52.

Jsou to výsledky, které jsou použity k auditu k získání dotace a na ministerstvu se jim to nelíbí a požadují opravu nebo vysvětlení. Nevím, kde dělám chybu, vše jsem kontrolovala, nebo jak to vysvětlit.

Otázka:

Narazil jsem na problém v Energii: Objekt bez autom. regulace otopné soustavy, tj. nepočítají se tep. zisky do vytápění (var 1). Jako doporučená var. stejný objekt, jen s regulací (var 2).

PENB na var 1 s dop. var 2 je klasifikce doporučeného "B". Ale když je PENB rovnou na var 2, tak "C" - předpokládám, že je to rozdílnou referenční budovou (zisky ano/ne). Z logiky vyhlášky bych řekl, že referenční budova by měla být vždy se započítáním tepelných zisků.

Otázka:

Jedná se o koncové stěny bytových domů, které jsou od sebe odděleny dilatací.

To znamená, že stěna odděluje vytápěný prostor od prostoru (vzduchu) v dilataci a

pro tuto stěnu je nutno použít činitel teplotní redukce. Protože se tato kategorie v tabulce F.2 nevyskytuje, použil jsem výpočet z ČSN EN 12831 str. 19, vztah (6).

Příklad: uvažovaná teplota v dilataci Θu = - 3oC, po dosazení do vztahu (6):

bu = Θ int,i – Θ u / Θ int,i – Θ e = 20 - (-3) / 20 - (-15) = 0,657 ≈ 0,66

Je moje úvaha správná?

Otázka:

Využití FV mám nastaveno v zóně a v dalších zónách v prioritách osvětlení, větrání, případně vytápění (s energonositelem elektřina), přebytky nevyužity.

Zarazilo mne, že pro osvětlení je z FV využito ale pouze 0,33 MWh, přestože je prioritní. Čím to je?

Otázka:

Prosim o informaciu vo veci moznosti spracovania hodnotenia budov stavby z hladiska potreby tepla na vykurovanie (energetickeho kriterium) pre projekt na stav. povolenie v Cechach (projektove hodnotenie) -za akych podmienok by uznali spracovanie energet, kriteria v Cechách.

< 1 .. 21 22 23 24 25 Stránka 26 27 28 29 30 31 .. 42 >