zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Bylo by možné přidat do výpočtu Energie bilanci oken, aby u každého okna vyhodnotilo, zda budou mít pro objekt přínos a jak velký nebo naopak ztrátu. Ideálně vyjádřeno v kwh?

Pro návrh a optimalizaci pasivních domů by to byla dobrá pomůcka.

Otázka:

V programu Energie zpracováváme PENB a potřebujeme správně stanovit požadavek normy na součinitel prostupu tepla prosklené střechy obchodního domu.

Jedná se o několik prosklených ploch navržených z hliníkového fasádního systému uloženého na podpůrné ocelové konstrukci. Sklon zasklení je 10-30°. Zatím jsme plochy zařadili jako "šikmá výplň otvoru se sklonem do 45°z vytápěného prostoru do venkovního prostředí". Po technické stránce se ale jedná spíše o lehký obvodový plášť, v normě však není zmínka o případném sklonu této konstrukce - tedy pro použití ve střeše.

Prosím o Váš názor, jaký způsob hodnocení je správný.

Otázka:

V STN 73 0540-2 sa v čl 6.1.1 vyžaduje pre energeticky úsporné budovy výplne 4 tr. tesnosti podľa EN 12207. Je v programu Energie niekde prepočet medzi QL100 (m3/(h.m)) alebo QA100 (m3/(h.m2)) a súč. iLV?

Otázka:

... při výpočtech zateplení stávajících staveb v rámci zelená úsporám jsem narazil na problém, že v katalozích jsou hlavně výrobky, které jsou používány v současnosti. Ale takové kousky jako Heraklit, tvárnice Calofrig a podobně tam nejsou. Bylo by možné do příští aktualizace katalogu nějakou kolonku historické materiály zařadit? Špatně se to hledá i na internetu, tak jsem to musel vyhrabat ještě ze starých Rochlových tabulek ;-).

(místo Heraklitu jsem dal desku velox se změněným lambda = 0,12, tvárnice calofrig lambda 0,235) Je toto dobře zadáno? Dá se obecně napsat, že hodnoty lambda udávané výrobci v Rochlovkách se dají použít do výpočtu, nebo  by se měly přenásobit nějakým bezpečnostním koeficientem?

Otázka:

..Jakým způsobem v programu ENERGIE zahrnout do výpočtu pro nově navrhované půdní byty:

a/ štítovou stěnu, která sousedí s nevytápěným půdním prostorem sousedního domu (o kterém nic nevím)

b/ podlahu nad posledním podlažím domu v kterém se realizuje půdní vestavba (jsou zde vytápěné byty)

< 1 2 3 4 Stránka 5 6 7 8 9 10 .. 21 >