řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Příprava počítače pro instalaci nové verze AutoCADu

Kategorie » téma: AutoCAD

24.08.2010 10.17 | Jan Tošovský | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 19114x

Instalace AutoCADu je již pro většinu uživatelů (nejen při využití implicitních předvoleb) jednoduchou záležitostí; přesto můžou překvapit problémy spojené s instalací  i zkušeného uživatele (způsobené např. opomenutím některého z doporučení Autodesku). Též nedokončená instalace může bránit využití nové verze CADu. Uveďme si tedy základní body, které doporučuje Autodesk svým zákaznímům. (čerpáno ze stránek Autodesku)

V produktech jako AutCAD Architecture, případně při využití některé nadstavby nad AutoCADem, se většinou obejdeme bez správce hladin. Připravené parametrické 3D objekty jako stěna okna, dveře apod. jsou na základě zvoleného "klíče" hladin automaticky umístěny do příslušné hladiny.

Ale i při 2d kreslení můžeme alespoň pro některé objekty stanovit cílovou hladinu.

Pro kótování výšky okna a parapetu v AutoCADu (AutoCADu LT) s rozdělení kóty na 2 řádky je nutné využít znaky "\X" ve vlastnostech kóty v části pro přepis textu kóty - viz obr.

kóta
Kóta šířky okna je nadále dynamická

V AutoCAD Architecture je možné kótovat výšku otvoru, ale pro výšku parapetu je nutné vytvořit "popisek"...

Jak snadno vytvořit z bloků v dwg souboru vlastní paletu nástrojů.

Kategorie » téma: AutoCAD | AutoCAD LT

21.06.2010 14.34 | Jan Tošovský | Komentáře: 1 komentářů | Přečteno: 17527x

Vlastníte firemní databáze bloků, které máte uloženy v jednotlivých dwg souborech a do výkresu je vkládáte prostřednictvím "Design Centra"? Nebo dokonce máte všechny bloky v prototypovém výkresu a "vláčíte" je stále s sebou?

Daleko přehlednějším způsobem pro vložení konkrétního bloku do výkresu je vybrat příšlušný blok s "náhledem" z palety nástrojů.

Kdo by ale ztrácel čas s postupným přesouváním bloků na paletu nástrojů?

Nabízí se možnost, jak vytvořit paletu nástrojů odkazujících se do příslušného dwg souboru na jednotlivé bloky.

Po instalaci produktu AutoCAD Architecture 2010 CZ jsou nefunkční některé příkazy v pásu nástrojů (ribbonu), jako např. zaobli, zkos, jednotky,...

Příkazy jsou předefinovány v souboru aca.mnl, původní příkaz lze spustit pomocí následující syntaxe: "_.fillet". Příkaz nově zaobluje AEC objekty (např. stěny..)

 Ve verzi 2011 se již tato chyba nevyskytuje.

 

< 1 2 3 4 5 Stránka 6 7 8 9 .. 9 >