zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Vzápětí po update 2023.4 přicházíme s aktualizací Energie 2023.5, která bude v nejbližší době umístěna k volnému stažení na www.kcad.cz a která obsahuje především důležitou opravu výpočtu primární energie a emisí CO2 spojených s elektřinou vyrobenou v kogeneračních jednotkách.

Kvůli přehlédnutému nulování faktorů primární energie vycházela pro tento energonositel nulová neobnovitelná primární energie, což je sice dosti snadno identifikovatelná chyba, ale při nedostatku času na testování nás na ni musel minulý týden upozornit pozorný uživatel. Omlouváme se a děkujeme Ing. M. Šulcovi!

Program byl okamžitě opraven a doplněn i o další nové funkce. Kompletní přehled novinek najdete dále v článku...

Otázka:

Narazil jsem na problém s výpočtem UemR. Pokud mám stejnou budovu před a po opatření, tak Uem,R by mělo být stejné. Protože do výpočtu vstupují normové hodnoty, ale bohužel v tomto případě se nemůžu dopočítat. Vychází mi pro stejný objekt různé hodnoty.

Zjistil jsem, že zakopaný pes je v konstrukci u nevytápěného prostoru, ale už nevím, proč „b“ je pro ni jiné pro oba stavy:

REFB

Otázka:

Při výběru typu výpočtu podle TNI 73 0329 se automaticky větrání považuje za nucené. Jak se to řeší pro případy (zejména hodnocení stávajícího RD), kdy je pouze přirozené? Jestli jsem to správně pochopil, výpočet podle TNI je jediným akceptovatelným z hlediska programu Zelená úsporám a tam potřebuji porovnání stavu stávajícího vs. nového po provedení úsporných opatření.

Grafická podoba šipek PENB

Kategorie » téma: Energie » Obecně | Energie » 09 Výstupní data

03.03.2016 13.01 | Pavel Šála | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 36182x

Vážení zákazníci,

v případě připomínek krajského úřadu při kontrole PENB v rámci kotlíkových dotací k podobě šipek zatřídění se na nás prosím obraťte, máme k dispozici písemné vyjádření za K-CAD i mailové vyjádření od SEI, které by měly situaci vyjasnit.

Pavel Šála

Nastavení tisku protokolu v odstínech šedé

Kategorie » téma: Teplo | Energie » 09 Výstupní data

04.06.2014 17.56 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 16854x

Otázka:

Nešlo by něco udělat s barvou v protokolech (Energie 2014)? ..nemohla by to být šedá? ...takto nám tiskne tiskárna barevně a výtisky stojí výrazně více, než kdyby byly ve škále šedé...

Také jsem si všiml, že nyní je asi i pdf PENBu barevné, oproti původní černé/šedé... tj. opět zvýšené náklady na tisk... a tisknout to postupně rozdělené na černobílé/barevné nastavením tiskárny (štítek musí být barevný) je v praxi nereálné..

< 1 2 Stránka 3 4 5 6 7 8 .. 314 >

Související weby:

www.kdata.cz - CAD software

www.kcad.cz - Stavební fyzika

www.datasystem.cz - Primární data

Stavební fyzika » Aktuality

06.08.2024 14.55 » Energie 2025 a Basic

Energie 2025 je uvolněna k prodeji na www.kcad.cz, včetně volitelné varianty Energie Basic.

03.11.2023 13.35 » Energie 2023.11 k dispozici.

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.11.