zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Šablona pro PENB 2013 a MS Word

Kategorie » téma: Energie » 09 Výstupní data

08.04.2013 23.11 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 5 komentářů | Přečteno: 14529x

Otázka:

Chci se zeptat, zda se plánuje nějaká úprava výstupu PENB. Práce s formulářem je šílená, trvá neskutečně dlouho než se vyplní a ještě déle než se akutualizuje, velice často padá. Co jsem ve starém formuláři udělal za 5 minut nyní trvá hodinu.

.....

Při aktualizaci protokolu čekám kolem 10 minut. Je to běžné?
Podobně dlouho čekám při tisku PENB, ať už do PDF nebo na tiskárnu.

Čárka v textovém poli a její důsledky

Kategorie » téma: Teplo

21.06.2013 13.43 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 2 komentářů | Přečteno: 14150x

Otázka:

Kolega zadává do programu Teplo větší počet konstrukcí. Do políčka „Zakázka“ zadal název: Gymnázium a střední škola ekonomická, Sedlčany, Nádražní. Až ve druhém formuláři program začal hlásit, že název nesmí obsahovat čárku, okamžitě potom ale program spadne a sám se vypne.

Název již tedy není možné opravit. Jakmile se klikne do políčka „zakázka“, hned to nahlásí to samé a okamžitě spadne. Tušíte prosím co by se s tím dalo udělat?

Otázka:

SFZP mne kontaktoval ohledně doplnění žádosti pro pasivní RD s tím, že poměr zdrojů v hodnocení zóny není shodný s poměrem zdrojů ve výpočtu primární energie (zdrojem tepla v zóně je VZT, krbová kamna 95% a elektřina 5%).

Zřejmě se jedná o to, že zdroj tepla na vytápění není v součtu 100% a to z důvodu vytápění VZT (20%). Nevím, jak bych tohoto měla dosáhnout - když uberu podílu krbových kamen, tak se mi samozřejmě navýší elektřina a jsem opět na 120%. V primární energii mám krbová kamna 95% a elektřinu 5%. Kde je tedy chyba?

Dále, že v protokolu primární energie je uveden solární systém. Solární systém bude využit na ohřev TV a do protokolu primární energie se zadal sám.

Otázka:

Pokud se vnitřní konstrukce mezi zónami neprojeví v hodnotě průměrného součinitele prostupu tepla obálky budovy Uem a v referenčním UemR, jak uvádíte třeba v příspěvku http://blog.kdata.cz/stavebni-fyzika/article/proc-nepatri-vnitrni-konstrukce-mezi-zonami-do-obalky-budovy-detailni-rozbor-s-prikladem/?srt=nejctenejsi, tak jak se tedy zohlední jejich kvalita v PENB?

Špatné izolační vlastnosti vnitřních stěn mají totiž určitě vliv na dodanou energii. Zvláště u průmyslových hal temperovaných na nezámrznou teplotu (5 st. C), ve kterých se nacházejí administrativní a hygienické vestavky vytápěné na 15 st. C a výše, je vliv konstrukcí mezi zónami na potřebu tepla na vytápění značný.

Otázka:

Dobrý den, v rámci výpočtu úspory energie na vytápění u bytového domu výměnou oken musím spočítat součinitel prostupu tepla střechou. Jedná se o jednoplášťovou střechu provětrávanou sítí kanálků spojených s exteriérem. Kanálky jsou umístěny nad tepelnou izolací a jsou od ní odděleny separací. Skladbou unavovat nebudu, ale můj dotaz zní:
- zanedbat vrstvy nad tepelnou izolací by asi bylo velké zkreslení?
...

< Stránka 1 2 3 4 5 6 .. 311 >

Související weby:

www.kdata.cz - CAD software

www.kcad.cz - Stavební fyzika

www.datasystem.cz - Primární data

Stavební fyzika » Aktuality

03.11.2023 13.35 » Energie 2023.11 k dispozici.

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.11.

31.08.2023 14.47 » Energie 2023.10 k dispozici

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.10