řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Jak zadat stěnu, která přiléhá k prostoru který modeluji jako nevytápěný a zároveň je tato stěna ve styku se sousedním objektem? Je možné uvažovat tak, že stěnu ani nezadám, pokud beru že je nevytápěná místnost s teplotou kolem 5°C a v souladu s filozofií TNI modelovat sousední objekty s teplotou 20-10=10°C je tedy tato stěna spíše "zdrojem tepla".

Zadávání schodišťového prostoru, či chodby pro potřeby "ZÚ"

 

Otázka:

Kde bych našel vyhodnocení konstrukce podlahy s podlahovým vytápěním? V nabídce hodnocených konstrukcí při vyhodnocování protokol/hodnocení/typ konstrukce není k nalezení.

Otázka:

..jak mám rozumět těmto závěrům z Tepla 2009? Na první laický pohled si tyto dva odstavce odporují. V celoroční bilanci vlhkosti je popsáno množství zkondenzované vodní páry, v bilanci zkondenzované a vypařené vlhkosti je pak napsáno, že nedochází ke kondenzaci.

Otázka:

1) jak je to s navyšováním součinitele prostupu tepla stavebních konstrukcí při výpočtech Průkazů energetické náročnosti budov? 10%? Někdy totiž může zvýšení o 10% znamenat nesplnění požadované hodnoty.

2) jak se mám zachovat, když počítám, PENB na výrobní halu, která je rekonstruovaná a neobsahuje ani po rekonstrukci tepelnou izolaci v podlaze na zemině z důvodu vysokého požadavku na zatížení.

Součinitel U není tedy splněn ani na požadovanou hodnotu. Měla bych trvat na přepracování konstrukce podlahy u projektanta, nebo lze s touto hodnotou počítat a v protokolu PENB v části 5 (tepelně technické vlastnosti budovy) napsat, že stavební konstrukce podlahy nesplňuje požadované hodnoty? Nevrátí se s tímhle projekt z úřadu s požadavkem na přepracování? Myslím, že tato varianta může přinést problémy.

< Stránka 1 2 3 >

Související weby:

www.kdata.cz - CAD software

www.kcad.cz - Stavební fyzika

www.datasystem.cz - Primární data

Stavební fyzika » Aktuality

03.11.2023 13.35 » Energie 2023.11 k dispozici.

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.11.

31.08.2023 14.47 » Energie 2023.10 k dispozici

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.10