řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Lze zakázat zápis do adresářů s programy?

Kategorie » téma: Stavební fyzika | Energie » Obecně | Area | Teplo | Simulace | Ztráty | Stabilita | Mezera

14.06.2010 12.12 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 35634x

Otázka:

Zajímalo by mne, zda je nutné vždy umožnit zápis do adresáře s programem. Potřeboval udělat instalaci tak, aby uživatelé na svých počítačích právo zápisu do adresáře PROGRAMFILES neměli.

Zatím jsem to vyřešil uspokojitě tak, že jsem katalogy a data přesunul na síťový disk, kam mají uživatelé povolený zápis, a v programech jsem nastavil nové cesty ke katalogům (příkaz Katalogy - Nastavení katalogů) a k datům (příkaz Soubor - Adresář pro ukládání úloh).

Program Teplo pak funguje bez problémů, ale u programu Area se objeví během výpočtu chybové hlášení, že nelze zapisovat na disk. Existuje nějaké řešení?

Otázka:

Mohl bych poprosit o radu ohledně psí osazení balkónových dveří? Psí detailu založení stavby na XPS a balkónových dveří z obrázku mi vyšlo -0,749. Mám za to že toto je psí celého detailu.
Jakým způsobem by se dal namodelovat a vypočítat pouze vliv osazení těchto balkonových (franc. dveří) ?

Kam toto psí zadat do energie. Lze zadat do psí oken - parapet? Nebo lze zadat do záložky /stěny/ ?

 

Otázka:

Pro původní stav RD jsem uvažoval výměnu vzduchu n50=14 za hodinu. Po výměně všech oken jsem hodnotu n50 snížil na 1 za hodinu. Úředníci na SFŽP mi výpočet vrátili s tím, že dávám moc na průvzdušnost budovy.

Dále by mne zajímalo, zda mohu snížit po výměně oken přirážku na vliv tepelných vazeb DeltaU.

Otázka:

Setkávám se stále s tím, že řada kolegů tvrdí, že dle TNI 730329/30 je povinné k součiniteli prostupu tepla VŽDY přidat přirážku o minimální výši DeltaU=0,02 W/(m2K). Je to pravda? A jak tuto přirážku zadat v programu Teplo?

Otázka:

Již jednou jsem se ptal na rozdílné výsledky u bytového domu. Nyní pracuji na další bytovce s podobnými rozdíly. Jedná se o objekt rozměrů cca 37*11m se dvěmi nadzemními podlažími a problematickým suterénem, kde jsou cca 2/5 vytápěné a 3/5 nevytápěné. Nutno podotknout že stěna mezi vytápěným a nevytápěným prostorem je po váženém průměru v tl cca 200mm z CP.

Pokud jsem zadal vše snad tak jak by mělo být tedy nevytápěnou část suterénu přes podrobný výpočet a vytápěnou část zahrnul do vytápěné části dostal jsem výsledek u SS (stávají stav) 194kWh (potřeba tepla na vytápění), u NS (nový stav) po zateplení fasády, střechy, výměny oken a zateplení stropu nad nevytápěnou části suterénu 58kWh. Pokud jsem však použil výpočet pro částečně vytápěný suterén dostal jsem tyto velmi rozdílné hodnoty u SS je potřeba 174kWh a NS je 45 kWh, což jsou rozdíly 10% respektive 22%.

Již i dířve např. u RD jsem si všiml že mi podrobný výpočet dával vždy horší hodnoty. Můžete mi prosím říci kde případně dělám chybu. Jelikož první postup znamená izolování i stěn oddělující vytápěnou částu SUT od nevytápěné kdežto druhý postup nikoliv.

Také jsem vše zkusil spočítat sice né v souladu s TNI ale použil jsem činitele teplotní redukce pro rozdíl 10°C a pak mi vyšly výsledky naprosto stejné s hodnotami kdy jsem počítal suterén jako částečně vytápěný přes pomocný výpočet. Je také zajímavé že v pomocném výpočtu je doporučována výměna vzduchu 0,3 a změna na hodnotu 2,0 má vliv jen 1kWh ale při zadávání této položky v podrobném výpočtu je změna z 2,0 na hodnotu 0,3 cca 4kwh, přitom zde je psáno že je hodnota 0,5 s malými ventilačními otvory a těsnou obálkou což bych řekl že zrovna v suterénech moc neplati i když ve výpočtu podlahy je doporučováno 0,3.

Mohu poprosit o osvětlení tohoto problému případně kde mám chybu. Velmi děkuji a njsem s pozdravem.

< Stránka 1 2 3 4 5 6 .. 8 >

Související weby:

www.kdata.cz - CAD software

www.kcad.cz - Stavební fyzika

www.datasystem.cz - Primární data

Stavební fyzika » Aktuality

03.11.2023 13.35 » Energie 2023.11 k dispozici.

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.11.

31.08.2023 14.47 » Energie 2023.10 k dispozici

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.10