Autodesk SNAP – šikovný vyhľadávač pre AutoCAD a REVIT

Kategorie » téma: AutoCAD | AutoCAD Architecture | Revit Architecture | AutoCAD LT

08.03.2011 16.06 | Miroslav Baláž | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 23905x

Projekt SNAP vám rýchlo vyhľadá vo všetkých platformách spoločnosti Autodesk to čo potrebujete. To znamená, že možete vyhľadávať vo výkresoch dwg, ale aj vo výkresoch pre Inventor alebo Revit.

Možete zadať hľadané slová a zvoliť či hľadáte výkres, blok, rodinu, alebo celý model. Možete vyhľadávať napr. text alebo urcity blok, pričom si možete zvoliť naraz niekoľko adresárov, kde sa bude vyhľadávať. No a SNAP vám nájde súbor, kde je to, čo hľadáte a aj vám ukáže vo výkrese, kde to je. Vyhľadávač vám ponúkne okamžite výsledky a vy máte možnosť si tento hľadaný zvolený prvok či celý výkres vložiť do aktuálneho výkresu bez toho aby ste museli otvárať povodný výkres. Snap sa momentálne (keďže sa na ňom ešte pracuje) dokáže pripojiť len na dáta, ktoré sú uložené na lokálnom disku. Neskor sa pravdepodobne bude mocť dať pripojiť aj na dáta na sieťových diskoch, alebo aj na dáta z Autodesk Seek, Autodesk Buzzsaw, Autodesk Vault. V prípade potreby si možete vyhľadanú položku otvoriť. Pri vyhľadávaní nám može pomocť aj užitočná funkcia rvyber, ktorá ale funguje ináč a vyhľadáva len v otvorenom výkrese. Podobnú funkciu ako SNAP plní Design Cente, ale dá sa povedať, že projekt Snap silnejší brat Design Centera. Pričom SNAP má iný interface a je (aj podľa mňa) šikovnejší.

 

Autodesk SNAP v AutoCADe
Autodesk SNAP v AutoCADe

 

Product Manager pre Project Snap, Todd Nicol napísal. "The key takeaway from all this is that Project Snap intends to be the next-generation platform by which a unified browse and search experience will be created; it's starting where Design Center left off - but the scope of the project is clearly wider and longer than what Design Center is today." Čiže v skratke: SNAP začína, tam kde Design Center končí.

 

Autodesk SNAP výber blokov v AutoCADe
Autodesk SNAP výber blokov v AutoCADe

 

DesignCenter AutoCADu slúži na vyhladávanie v AutoCADe
DesignCenter AutoCADu slúži na vyhladávanie v AutoCADe

 

Stiahnuť si Autodesk SNAP po prihlásení možete tu.
Žiaľ i keď je to už niekoľko mesiacov od zverejnenia projektu SNAP, tak zatiaľ sa dá inštalačka pre SNAP zo stránky autodesku stiahnuť len užívateľom z krajín Austrália, Kanada, Írsko, Nový Zéland, Singapur, Veľká Británia, a USA (nuž treba si počkať, alebo nájsť inú cestu ☺).

Komentáře:

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Přidat komentář

Tento článek byl uzavřen. Není možné k němu přidávat komentáře.