řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka 1:

Mohu při výpočtu nahradit vliv tepelných vazeb hodnotou 0,02, nebo musím poctivě počítat všechny lineární činitele prostupu tepla?

Otázka:

... je možné v energii zadávat spárovou průvzdušnost oken iLV nebo je zadávána automaticky?

Otázka:

1)      při zpracování štítku obálky budovy v grafické části protokolu (barevné šipky) se mi „tabulka“ nevejde na jednu stranu a přelézá na další   (dva řádky!!).  Je šance to nějak upravit, tak  aby to vyšlo na jednu stranu (vše je uzamčené)?

2)      Jakým způsobem dostanu doporučené řešení  do sloupce doporučeného řešení (když si ho vypočítám ve zvláštním souboru)?

Otázka:

...výpočet pasivního rodinného domu pro dotaci ZÚ. V objektu je použit částečný lokální větrací systém se ZZT. Ovšem jen v pobytových místnostech. V místnostech ostatních (koupelny, sklady, technické místnosti, …) je užito přirozené větrání. Dle mého názoru je možno použít 2 řešení:

A.    Udělat v objektu 2 zóny.  Všechny osoby ponechat v zóně 1 (větraná se ZZT) a v zóně 2 zadat nulový počet osob. Větrací tok pak ve 2. zóně zadat takový, aby odpovídal výměně vzduchu cca 0,5 1/hod. A nebo – zadat skutečný průtok vzduchu (např. od odtahových ventilátorů) s tím, že bych zvolil vyšší počáteční teplotu, neboť vzduch je nasáván povětšinou ze sousedních pobytových místností.

B.    Udělat v objektu 1 zónu. A jak jste již zmiňoval na Vašem webu, účinnost ZZT ponížit váženým průměrem přes objemy zóny.

Po špatné zkušenosti jednoho z uživatelů produktů Teplo 2009 a Energie 2009 upozorňujeme na následující riziko:

V případě ukládání úloh výše uvedených programů pod stejným názvem do shodného umístění hrozí ztráta dat!

Je tedy vhodné úlohy ukládat do různých adresářů, nebo alespoň pod rozdílným názvem. Výpočet sice bude pravděpodobně možné provést (vstupní data se před výpočtem transformují do pracovního souboru), ne již ale úpravu vstupních dat.

Informaci od Z.S. přeformuloval J.T.

< Stránka 1 2 3 >

Související weby:

www.kdata.cz - CAD software

www.kcad.cz - Stavební fyzika

www.datasystem.cz - Primární data

Stavební fyzika » Aktuality

03.11.2023 13.35 » Energie 2023.11 k dispozici.

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.11.

31.08.2023 14.47 » Energie 2023.10 k dispozici

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.10