zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Hodnotím dům ve svahu pro Novou zelenou úsporám, přičemž nejvíce zapuštěná stěna jde přes první i druhé podlaží. Jak toto počítat, když v metodických pokynech k NZU jsou činitele b vyloučeny?

Stěna přilehlá k zemině

Kategorie » téma: Energie » 03 Konstrukce - podlaha a suterén

01.08.2013 21.21 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 2 komentářů | Přečteno: 18240x

Otázka:

Jakým způsobem v energii zadat konstrukci obvodové stěny vytápěného prostoru v 1.PP, která je přilehlá k zemině?

Otázka:

Potřeboval bych poradit, jak zadat schodišťový prostor vystupující ze suterénu do 1NP. Napadlo mě několik možností:

Zadat jako nevytápěný prostor, ale jak pak zadat suterén k nevytápěnému prostoru? Případně při výpočtu suterénu jako nevytápěného prostoru nebude výsledek přesný.

Při zadání jako suterén, není možnost zadat schodišťové stěny, dveře a plochu schodiště jako sousedící s 1NP. Daly by se zadat přes redukční součinitele, ale to například NZU nepřipouští.

Další možnost by byla zadat celkovou plochu všech konstrukcí na styku s vytápěnou částí a prostup tepla (tepelný odpor), zadat jako průměr prostupů přes plochy.

Otázka:

Jak nejlépe řešit v Energii tento případ - jedná se dům ve svahu krytý zeminou:

RD pod terénem
RD pod terénem

Stěny jsem řešil přes záložku podlahy - vytápěný suterén. U stropní konstrukce si nejsem jistý (redukční činitel b ?). Jde o postup, který projde dotačním programem zelená úsporám.

Otázka:

Řeším návrh zateplení objektu bytového domu s nevytápěným částečně zapuštěným suterénem. Podlahu nad suterénem zadávám podrobně. Když v návrhu zvýším hodnotu tepelného odporu stěn suterénu nad terénem, protože budou zatepleny a budou mít nová okna, tak se mi změní referenční hodnota Uem i EP,A. Je to tak v pořádku? Pokud odpor nechám stejný, jsou referenční hodnoty stejné...

< 1 2 3 4 Stránka 5 6 7 8 9 10 .. 27 >