zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Dalo by se nějak zohlednit dle čsn en 13790, že suterén je větší než podlaha 1.np, tzn že část stropu suterénu není pod vytápěnou částí, ale do exteriéru:

Rozsáhlý suterén
Rozsáhlý suterén

Dá se tato část nějak zohlednit?

NZÚ - nevytápěná půda

Kategorie » téma: Zelená úsporám | Energie » 04 Konstrukce - nevytápěný prostor

16.07.2013 19.27 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 18574x

Otázka:

Dobrý den, mám dotaz ohledně výpočtu nevytápěné půdy v programu Nová ZÚ. V metodice pro oblast A je pod bodem 2.1. popsáno jak se posuzuje nevytápěná půda. Rozumím tomu dobře, že i vzduchová mezera tvořená pojistnou hydr. a kontralatěmi se nepovažuje za souvislou vzduchotěsnou vrstvu a půda se bere jako exteriér? Takže strop podkroví budu zadávat do k-cí neprůsvitných s vnějším vzduchem?

Otázka:

Dobrý den, řeším PENB řadového domu (vnitřní dům).Chtěl bych se zeptat, jak do programu Energie zadat oddělující stěny.V předchozích diskuzích jsem našel že dle TNI se tyto konstrukce nezadávají (teplotní spád 0°C).Mám zadávat rozdíl teplot a redukovat pomocí b (rozdíl teplot 5 °C), nebo nezadávat vůbec, nebo jako vedlejší zóna (s vnitční teplotou 15 °C)? Mockrát děkuji za odpověď...

Otázka:

Dobrý den.Mám panelový dům se suterénem částečně zapuštěným do terénu a částečně vytápěným (sušárny).Dle všech příspěvků je možné celý tento suterén jako celek zadat na kartě Konstrukce se zeminou-podrobný výpočet-částečně či zcela vytápěný suterén.Je to tak?Jen nevím a)kde se zadá poté strop přes tento suterén k 1.np a b)stěna tohoto suterénu společná s dalším objektem.Děkuji

Otázka:

Hodnotím OÚ, kino, sál a restauraci, vše jedna budova, rozdělená na 4 zóny. Kino vytápěné 1x týdně, sál 1x za měsíc.
Převažující teplota kina a sálu je kolem 5°C (vážený průměr po časových úsecích. Průměrné U je tedy po redukcích poměrně vysoké a plášť vychází do B. Je tedy nutné hodnotit po jednotlivých zónách a ne jako celek. Je to tak?

< 1 .. 7 8 9 10 11 Stránka 12 13 14 15 16 17 .. 27 >