zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Při kontrole SEI řeším, že v tabulce rozdělení dílčích dodaných energií podle energonositelů je zahrnut řádek elektřina v nevytápěných prostorech. S tím, že nevytápěný prostor není součástí posuzované budovy, tudíž přídavné spotřeby nevytápěných prostor nemám hodnotit.

Prosím o tip jakým způsobem na to reagovat.

Během následujících dnů bude na www.kcad.cz k dispozici třetí letošní bezplatná aktualizace Energie 2015.3, která umožňuje přenos výsledků výpočtu do krycích listů pro program Nová Zelená úsporám a navíc zpřesňuje hodnocení energetické náročnosti budov s trvalým či převažujícím umělým osvětlením.

Data přenesená z Energie do šablony krycího listu
Data přenesená z Energie do šablony krycího listu

Vzhledem k tomu, že bychom rádi s programem Energie 2015.3 distribuovali i krycí listy zpracované SFŽP jako šablony pro program MS Excel, čekáme na souhlas SFŽP se zařazením jejich šablon mezi instalované soubory. Jakmile bude stanovisko SFŽP známé, připravíme instalační soubory a program uvolníme do distribuce.

Detailní popis novinek najdete dále...

Otázka:

Zkouším vyvolat generáto PENB do PDF a neustále se mi ukazuje chybové hlášení:

Chyba při vyvolání generátoru PENB
Chyba při vyvolání generátoru PENB

a to i po opakovaném přepočítání úlohy. Jak mám postupovat, aby chyba zmizela?

Otázka:

Rád bych prodiskutoval problematiku osvětlení. V TNI se jedná v podstatě o tři cesty výpočtu:
1) vztah A.43
2) vztahu A.45
3) vztah A.48
Porovnám-li u kanceláří výpočet dodané energie metodami 1) a 2) s výpočtem 3) pomocí směrného čísla 25,9 kWh/m2.rok, dostávám v dodané energii u podrobnější metody více než dvojnásobný výsledek!!

U referenční budovy je rozdíl ještě daleko markantnější, protože se do podrobného výpočtu dosadí oněch 500 luxů a pL,lx = 0,1 W/m2.lux odpovídající nepřímému osvětlení.

ZÁVĚR??:

- podrobný výpočet hází obrovské hodnoty dodané energie, které jednak nemají nic společného s realitou a jednak přilepšují zisky vytápění

- použitím směrných hodnot se dostane osvětlení téměř vždy do kategorie A, protože referenční budova má extrémní spotřebu.

- porovnávání metody podrobné (ref.budova) se směrnými čísly (výpočet) je irelevantní, protože vychází zcela odlišné výsledky

Osobně nevím jak z toho ven.
Prosím o radu, DĚKUJI

Otázka:

Narazil jsem při hodnocení Energií 2013 na nesrovnalost při zadání vytápění tepelným čerpadlem. V rámci en. posudku jsem porovnal výsledky při TČ země-voda a při TČ vzduch voda, ponechal jsem teplotu výstupního média stejnou a parametry účinnosti distrib. systému a topných těles také. Výsledky ale vychází zcela identické, jako kdybych žádnou změnu nezadal. Porovnal jsem to s Energií 2011, a tam vychází výsledky očekávatelně odlišné. Není v programu Energie 2013 chyba?

< 2 3 4 5 6 Stránka 7 8 9 10 11 12 .. 44 >