RETRO: Smluvní profil pro kuchyně a jeho dopady

Kategorie » téma: Energie » 06 Provoz zóny

11.03.2023 13.02 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 7814x

V dalším čísle našeho RETRO občasníku se vracíme k zřejmě docela častému problému s hodnocením vzduchem chlazených kuchyní v občanských budovách při použití smluvního profilu užívání - soudě alespoň podle frekvence dotazů v posledním měsíci.

Inspirací byl následující dotaz:


Počítám kuchyni a jídelnu zdrav. areálu.

1) U zóny kuchyně nejsem schopen vložit hodnotu větracího vzduchu. Zona má 6600 m3. Při vložení skutečné hodnoty u doplňujících parametrů zony VZT 33 000 m3/h program napíše hlášku, že hodnota je nižší, než má být a dosadí tam sám cca 137 000 m3/h. Hledal jsem v programu, kde to opravit, nevím, nenašel jsem. Kromě toho hlásí, že jsem mimo meze 0; 100000 m3/h. Ale pro jakékoli zadané hodnoty pod 137 000 se hlásí červený vykřičník na kartě.

2) Po provedení výpočtu se po dokončení v okně zobrazí: Zadaná teplota vzduchu přiváděného systémem pro chlazení vzduchem je příliš vysoká. Co s tím, co je špatně zadáno?


Zbývající část článku je přístupná pouze pro přihlášené čtenáře.

Přihlášení | Bezplatná a rychlá registrace


Komentáře:

Komentáře u tohoto článku jsou přístupné pouze pro přihlášené čtenáře.

Přihlášení | Bezplatná a rychlá registrace