řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Návrh zemního tělesa s využitím šablony v Carlson CIVIL

Kategorie » téma: AutoCAD Civil 3D

23.10.2020 09.11 | Marcel Brejcha | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 39687x

Software Carlson Civil nabízí možnost vytvořit návrh zemního tělesa podle kritérií jako podle zadané 3D křivky vytvořit svahování ve výkopech a násypech s možností separátního zadání pro jednotlivé úseky nebo například nastavení parametrů násypných kuželů.

Parádní funkcí je možnost použít šablonu, která popisuje to, jaké bude mít navrhované těleso parametry. Tímto způsobem lze aplikovat i poměrně komplikované zadání.

Geologie v prostředí AutoCAD Civil 3D

Kategorie » téma: AutoCAD Civil 3D | Další programy

30.03.2020 10.08 | Marcel Brejcha | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 20728x

1 část Práce s vrty

Protože jsme autorizovaným prodejcem společnosti Autodesk i Carlson Software, připravili jsme řešení pro všechny, kteří pracují s geologickými vrty, modelují geologické vrstvy nebo počítají objemy dotčeného nerostu při postupu stavby.  Carlson Geology je nadstavbou programu AutoCAD CIVIL 3D. Pro uživatele, kteří tento software nemají, využívají Carlson Geology ve spolupráci s IntelliCADem, který je součástí instalačního balíčku.

Programový systém Carlson nabízí speciální entitu pro vytváření podzemních prostorů SOLID, která umožňuje tyto prostory vytvořit jako objemová tělesa. Na připojených obrázcích jsou zobrazeny výstupy z projektu našeho zákazníka, kdy z  mračen bodů vytvořených laserovým skenováním byly vytvořeny prostorové modely archeologického podzemního objektu.

Práce s bodovými mračny při projektování v prostředí CAD systémů se stala již běžnou věcí. Společnost KDATA Vám nabízí software Carlson Point Cloud Basic jako nadstavbu programového systému AutoCAD Civil 3D. Uživatel tohoto řešení má k dispozici v prostředí svého AutoCAD CIVIL 3D tyto funkce pro práci s mračny bodů :  

V uplynulých dnech jsem několikrát narazil na dotaz od našich zákazníků na téma: mám naskenovaný výkres do souboru tif nebo ve formátu pdf. Je možné v softwaru od Carlsonu s těmito podklady pracovat? Protože si myslím, že příprava dat pro projektování je také důležitá věc, přidám v následujících řádcích na toto téma pár informací.

< Stránka 1 2 3 4 5 6 .. 7 >