řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Kontroloval jsem si několikrát vypočtené teploty v nevytápěných prostorech a zdají se mi strašně nízké. Třeba v garáži klidně vychází -8 C, což se reálně nikdy nestane. Čím to je?

Příjemné svátky a šťastný rok 2017!

Kategorie » téma: Stavební fyzika | Area

22.12.2016 15.25 | Zbyněk Svoboda , Pavel Šála | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 72746x

Všem našim váženým zákaznicím a zákazníkům, kolegyním a kolegům, pravidelným i náhodným čtenářkám a čtenářům našeho blogu upřímně přejeme příjemné vánoční svátky a všechno dobré v příštím roce.

Grafický výstup Area 2017 (vstupní data z generátoru Meshgen Area)
Grafický výstup Area 2017 (vstupní data z generátoru Meshgen Area)

Děkujeme za dosavadní přízeň a těšíme se na další spolupráci. Ať vám rok 2017 přinese jen radost, štěstí, pozitivní energii a nezapomenutelné zážitky nejen se stavební fyzikou.

Kolektiv K-CAD s.r.o.

ZOOM: Tvorba odběrové křivky elektřiny

Další detailní návod ukazuje způsob, jakým lze definovat vlastní odběrovou křivku elektřiny v případě, když typové diagramy dodávek elektřiny podle OTE a.s. neodpovídají dobře skutečnému odběru v budově. Inspirací byl následující dotaz:


Potřeboval bych kvůli dotacím NZÚ vypočítat využitelnost produkce fotovoltaiky v budově. Elektřina z FV je používána kromě jiného i na přípravu TV. Předdefinovanmé odběrové křivky ale neodpovídají známému odběru v budově, rád bych tedy nadefinoval křivku sám, ale nerozumím tomu, jak konkrétně postupovat a kde vzít maximální roční hodinový odběr.

Otázka:

Hodnotím budovu se solárními kolektory. Pročetl jsem fórum, dle mého mám vše správně zadané, ale výsledek je nějaký divný.

Zadání s termikou a bez ní dopadá téměř úplně stejně (pouze se projeví efekt ztráty potrubím, čerpadlem a nádobou). Její efekt se projeví pouze na kartě primární neobnovitelné energie a nikoliv ve spotřebě.

Zkoušel jsem plochu termiky i výrazně navýšit a opět jen v neobnovitelné energii. Je jasné, že solár bude sloužit pro celý objekt a myslím že není problém že je to zadáno pouze u jedné zóny. Přijde mi to jako by se v objektu vůbec nevyužíval a nevím proč.

Související weby:

www.kdata.cz - CAD software

www.kcad.cz - Stavební fyzika

www.datasystem.cz - Primární data

Stavební fyzika » Aktuality

03.11.2023 13.35 » Energie 2023.11 k dispozici.

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.11.

31.08.2023 14.47 » Energie 2023.10 k dispozici

V sekci ke stažení  na kcad.cz je pro uživatele Energie 2023 bezplatný update 2023.10