zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Narazila jsem na problém u malého řadového domku. Ten byl zateplen a já ho posuzuji v programu Energie2010. Je částěčně podsklepen. Zhruba z poloviny. Ale z druhé poloviny je "podhrabán" - je tam dutina, těžko říct, jak hluboká. Předpokládám, že nevětraná. Výpočet jsem řešila tak, že jsem nevytápěný suterén (který mám mimo zónu) rozložila pod celý objekt (procentuálně jsem zmenšila hloubku suterénu). Mám ale též spočítat možnost, kdy by se podlaha 1.NP zespodu zateplila. Je mi jasné, že nemohu jen ve svém případě změnit kolonku odpor podlahy - není totiž reálné zateplit celou podlahu, pouze část v suterénu. Dovyhledala jsem, že by se dal suterén zadat do Nevytápěných prostor. Když jsem ho tam zadala a zbytek podlahy tedy zadala do Podlah jako Zvýšenou, celkový výsledek měrná potřeby tepla na vytápění budovy vyšel o 30 kWh/(m2.a) vyšší, než s rozprostřeným suterénem. Porovnávám stejné případy, tudíž nezateplená podlaha. (Poprvé jsem dosáha 51kWh/(m2a).) Je to možné? Nebo jsou mé úvahy mylné a mělo by se to započítat jinak?

Otázka:

Zajímalo by mne, zda je možné, aby dodatečné zasklení lodžií panelového domu přineslo zvýšení potřeby tepla na vytápění.

Zasklené lodžie jsem modelovala jako nevytápěný prostor s konstrukcemi k interiéru i k exteriéru.

Otázka:

... když počítám dům s částečně nebo vůbec nevytápěným suterénem, kam se zadávají okna, dveře, vrata nevytápěného suterénu?.... do nevytápěných průsvitných konstrukcí ve styku s exteriérem??? Ještě je otázka jestli program nepočítá, že je obvodová konstrukce celá zděná, kde se projeví odečtení oken, vrat a dveří z obvodové konstrukce, nebo je to ve prospěch bezpečnosti???

Otázka:

...zadává se u přízemního RD strop v kategorii "Stěny a stropy", nebo jej mám zadat jako konstrukci pod nevytápěným prostorem v kategorii "Nevytápěné prostory"?

Jak se zadává repuperační jednotka?

Otázka:

...lze u RD zadat podlahovou plochu u schodiště v suterénu do vytápěné plochy...?

< 1 2 Stránka 3 4 5 6 7 8 .. 27 >