zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Chtěli bychom, se zeptat, jak by jste počítal plochu pro výpočet měrné potřeby tepla na vytápění pro dotaci Zelená úsporám, kdy je celé 1. patro vytápěné, ale jsou tam umístěné kotelna,prádelna,garáž,... viz. příloha. Zbylá část, která je vyznačená, je brána jako plocha, na kterou se uplatňuje dotace, 2.NP je celé obytné.

Pro program Zelená úsporám, se mají vyčlenit místnosti, jako je garáž,prádelna,... z podlahové plochy pro dotaci. Chtěli jsme se zeptat, jak máme počítat s těmito místnostmi, když jsou vytápěné a není tam žádná tepelná ztráta, zda jako vedlejší zónu ( kdy by se tyto konstrukce musely zateplit) nebo jako jeden prostor s obytným a pak to vyčlenit z plochy pro dotaci?

Otázka:

Pokud zadám dilataci do nevytápěných prostor prostřednictvím přibližného výpočtu, potřebuji vyplnit údaj o objemu vzduchu v nevytápěném prostoru.

Podle dokumentace je vzájemný odstup bytových sekcí - dilatace 200 mm, délka dilatace 8,5 m a výška při 8 podlažích 23,5 m, což představuje celkem

39,95 = cca 40,0 m3.  Nyní mám 2 možnosti provedení výpočtu:

1. Ke každé dílčí zóně přiřadím polovinu vzduchového objemu (20 m3), zadám plochu, U, pomocným výpočtem zjistím činitel "b" atd. a pokračuji ve výpočtu

2. K jedné z dílčích zón přiřadím celkový objem vzduchu a obě stěny (bude uvedeno ve výpočtu pouze jednou) - není to tak čisté, ale jedná se o 1 dům, která se skládá ze 4 sekcí

3. Poslední variantou, která mě napadla, ale o té nejsem přesvědčen, protože to není zcela čisté, by bylo počítat se stěnou v dilataci jako z obvodovou zdi a přes činitel teplotní redukce ji vyjádřit, že se nejedná o stěnu k exteriéru.

PENB pro hokejovou halu

Kategorie » téma: Energie » 01 Zóny | Energie » 04 Konstrukce - nevytápěný prostor

10.02.2016 09.05 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 26145x

Otázka:

Řeším PENB pro hokejovou halu (nevytápěnou) s vytápěným zázemím. Mám v PENB hodnotit pouze vytápěné prostory? Hala bude hodnocena pouze jako nevytápěný prostor a energetická náročnost spojená s kluzištěm bude součástí technologie - tedy v PENB nebude řešena? Děkuji

Otázka:

Hodnotím objekt z 30. let, u kterého jsou uvnitř dispozic po celé jeho výšce (5 NP, výška patra 3,45 m) přisvětlovací a odvětrávací světlíky (ve střešní rovině jsou otevřené).

Jedná se mi o to, zda konstrukce (okna, stěny) ve styku s tímto prostorem mám posuzovat jako konstrukce ve styku s exteriérem či s prostorem s nějakou pevně danou teplotou, která nebude oněch - 15°C?

Otázka:

Hodnotím OÚ, kino, sál a restauraci, vše jedna budova, rozdělená na 4 zóny. Kino vytápěné 1x týdně, sál 1x za měsíc.
Převažující teplota kina a sálu je kolem 5°C (vážený průměr po časových úsecích. Průměrné U je tedy po redukcích poměrně vysoké a plášť vychází do B. Je tedy nutné hodnotit po jednotlivých zónách a ne jako celek. Je to tak?

< Stránka 1 2 3 4 5 6 .. 27 >