zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Uvolnění beta-verze Energie 2020 do distribuce

Kategorie » téma: Energie » Obecně

10.06.2020 12.30 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 6 komentářů | Přečteno: 65476x

Vzhledem k značnému ohlasu článku o chystaných změnách v Energii 2020 a vzhledem ke zvyšující se nejistotě specialistů ohledně toho, jak budou podle nové vyhlášky 264/2020 Sb. vycházet energetické průkazy, jsme se rozhodli udělat bezprecedentní krok:

Okamžitě umožňujeme případným zájemcům získat funkční pracovní verzi programu Energie 2020.

Program je již plně dokončen z hlediska zadávání i výpočtu a poskytuje i rychlé vyhodnocení výsledků podle požadavků vyhlášky 264/2020 Sb. včetně stanovení všech energetických tříd. Přehled dokončených a rozpracovaných částí programu uvádíme dále v příspěvku.

Pracovní verzi programu je možné získat za standardní cenu upgrade (ceník viz www.kcad.cz) s tím, že po vydání finální verze již nebude třeba nic doplácet.

Tip pro uživatele

Dnes jsme dostali od jednoho z našich zákazníků Ing. J. Dubna šikovný tip, jak se zbavit v prokotolu k PENB přebytečných řádků před jeho tiskem.

Doporučujeme na základě jeho myšlenky následující postup...

Na www.kcad.cz zveřejňujeme operativní update s opravou modulu hodnocení požadavků NZÚ, která se týká střešních oken v budovách zařazených do oblasti A dotačního programu NZÚ.

V Energii 2023.10 byla bohužel v oblasti A (zateplení) chybně zařazena střešní okna mezi svislé výplně otvorů, zatímco měla být zařazena mezi ostatní konstrukce na obálce budovy. Požadavky, které pro střešní okna program dosud v oblasti A uvažoval, byly tedy přísnější, než jaké předepisují kritéria dotačního programu NZÚ.

Všem zpracovatelům posudků pro NZÚ se omlouváme za případné potíže a prosíme je, aby si verzi 2023.10 nainstalovali znovu - v aktuální podobě zveřejněné dnes na www.kcad.cz. Děkujeme za pochopení.

Energie 2015.5 je k dispozici ke stažení

Kategorie » téma: Energie » Obecně

17.08.2015 13.18 | Pavel Šála | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 33722x

Aktualizovaná instalace Energie 2015.5 je k dispozici ke stažení na www.kcad.cz .

Aktualizace je zdarma pro všechny uživatele Energie verze 2015.

Novinky v programu jsou popsané v jednom z předcházejících článků.

Otázka:

Jakým způsobem zařadit výslednou hodnotu měrné spotřeby energie budovy do třídy energetické náročnosti, pokud se jedná o polyfunkční dům (využití administrativní a obchodní(banka), bytový dům(byty)?

< 1 2 3 Stránka 4 5 6 7 8 9 .. 81 >