zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

...věc.. zavedení správné hodnoty součinitele tepelné vodivosti do výpočtu tepelného prostupu:

Jedná se o materiál GeeyWall, který ve Vaší databázi Energie 2009 figuruje s hodnotou 0,033 W/(mK). Výrobci .. v technických listech .. všude používají hodnotu deklarovaného součinitele tepelné vodivosti, já mám za to, že by se měla použít hodnota návrhová. Nejsem s to z nich dostat kopii zkušebního protokolu. Díval jsem se do ČSN 73 0540-3:2005, v tabulce A.1 se uvádí u EPS po roce 2003 hodnota položky 7.66.5 stejná u charakteristické i návrhové tepelné vodivosti (0,033 W/(mK)).

Poradil byste mi, jestli lze hodnotu 0,032 u materiálu GeyWall vzít do výpočtu součinitele tepelného prostupu?

Otázka:

.. jak (v programu Energie 2009) zobrazit a případně vytisknout výpočet součinitele prostupu tepla a tepelného odporu mnou vytvořených konstrukcí? Konstrukce mám uložené v katalogu, ale není zde tlačítko zobrazení výpočtu. Lze toto provést?

Otázka:

Mám dotaz ohledně činitele teplotní redukce pro okna při výpočtu dle TNI v programu Energie.
Používám tento výpočet pro posudky  na dotace ZÚ.
 Zpočátku jsem implicitní hodnotu 1 považovala za chybu a přepisovala na 1,15. Pak mi bylo na SFŽP řečeno že dle TNI se dává 1,0. Dnes jsem však důkladně pročetla normu TNI 73 0329a  v odstavci 6,2 je uvedeno 1,15.
Nyní mám obavu, že budu muset předělat Odborné posudky. U oblasti A2 by se nemělo nic stát, úspora bude podobná ale u A1 - zateplení na NED by mohl nastat problém.
Tak prosím o Vaše vyjádření.

Otázka:

Doporučujete zadávat koncovou stěnu sousedící s jinou budovou jako stěnu do nevytápěného prostoru, jak moc se změní výsledek pokud stěnu použiji jako stěnu do exteriéru s hodnout b=0,28?

Otázka:

Při posuzování konstrukce např. střechy, kdy spádovou vrstvu tvoří tepelná izolace (např . tepelně-izolační dílce z EPS) jsme doposud posuzoval konstrukci jako takovou na povrchové teploty a kondenzaci v nejvyšším a nejnižším místě tepelné izolace a součinitel prostupu tepla jsme stanovil z nejmenší tloušťky tepelné izolace.

V poslední době se ale setkávám s názorem, že lze uvažovat do výpočtu součinitele prostupu střední hodnotu neboli průměrnou tloušťku tepelné izolace nacházející se na ploše střechy. Chtěl jsem si tuto skutečnost ověřit v normách, ale nikde o této skutečnosti není žádná zmínka. Postup výpočtu, součinitele prostupu tepla se zkosenými vrstvami jsme nalezl v normě „ČSN EN ISO 6946 Stavební prvky a stavební konstrukce - Tepelný odpor a součinitel prostupu tepla - Výpočtová metoda: 12.2008“, ale tam se taktéž nemluví o možnosti uvažování průměrné tloušťky tepelné izolace do výpočtu.

Jak to tedy prosím ve skutečnosti je, tzn. jakým způsobem by se měly tyto konstrukce navrhovat?

< 1 .. 10 11 12 13 14 Stránka 15 16 17 18 19 20 .. 21 >