zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Co mám udělat v případě, že při  kontrole PENB na SEI, nebo např. v rámci NZU na SFŽP úřad požaduje úpravu tak, aby každá jednotlivá konstrukce byla v protokolu vypsána zvlášť? Toho lze dosáhnout snadno:

Otázka:

Hodnotíme školu s velkým množstvím světlíků do tříd. Je dotována z OPŽP a tím pádem světlíky musí dodržet podle ČSN 73 0540-2 Urec,20 = 1,1, což je extrémní hodnota.

Zajímalo by mne, zda je možné uplatnit zvýšení požadované a doporučené hodnoty UN a U,rec podle čl. 5.2.5 v ČSN 730540-2, tj. přenásobením poměrem mezi teplosměnnou plochou a plochou průmětu světlíku:

 

Plocha průmětu

Teplosměnná plocha
            Plocha průmětu                Teplosměnná plocha

A pokud ano, tak zda se má toto zvýšení UN,20 promítnout i do referenční budovy při zpracování PENB.

Otázka:

Tak opět po letech začaly chodit připomínky od úředníků z NZU a opět požadují aby při výpočtu U byla použita deltaU min 0,02. Podotýkám, že je to požadováno i u stěn zateplených 280 mm izolantu (PD na dotaci B.1)
V případě, že bych chtěl hodnotu deltaU ponechat nulovou, požadují podepsané Vyjádření s odůvodněním. Jaké máte prosím zkušenosti s tímto problémem v rámci NZU?

Otázka:

Jak správně zadat zateplený podhled v podkroví pod půdou? Do formuláře "Stěny a střechy" a doplním si vhodnou hodnotu Un,20 dle normy? Půda nad podhledem, kde není provedeno podbití pod taškami, už je jako exteriér?

Do formuláře "Stěny a střechy" zadávám konstrukce ohraničující vytápěnou zonu, a formulář "Nevytápěné prostory" slouží třeba pro vnější stěnu nevytápěné garáže?

Nová dřevěná špaletová okna

Kategorie » téma: Energie » 02 Konstrukce na styku s vnějším vzduchem

30.08.2013 19.54 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 14123x

Otázka:

Ráda bych se zeptala, jak zadávat do Energie 2013 nová dřevěná špaletová okna se standardně tep. izolačním dvojsklem na exteriérové straně a jednoduchým zasklením na interiérové straně. Děkuji.

< 4 5 6 7 8 Stránka 9 10 11 12 13 14 .. 21 >