zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Potřeboval bych poradit, jak zadat schodišťový prostor vystupující ze suterénu do 1NP. Napadlo mě několik možností:

Zadat jako nevytápěný prostor, ale jak pak zadat suterén k nevytápěnému prostoru? Případně při výpočtu suterénu jako nevytápěného prostoru nebude výsledek přesný.

Při zadání jako suterén, není možnost zadat schodišťové stěny, dveře a plochu schodiště jako sousedící s 1NP. Daly by se zadat přes redukční součinitele, ale to například NZU nepřipouští.

Další možnost by byla zadat celkovou plochu všech konstrukcí na styku s vytápěnou částí a prostup tepla (tepelný odpor), zadat jako průměr prostupů přes plochy.

Otázka:

Dobrý den, řeším PENB řadového domu (vnitřní dům).Chtěl bych se zeptat, jak do programu Energie zadat oddělující stěny.V předchozích diskuzích jsem našel že dle TNI se tyto konstrukce nezadávají (teplotní spád 0°C).Mám zadávat rozdíl teplot a redukovat pomocí b (rozdíl teplot 5 °C), nebo nezadávat vůbec, nebo jako vedlejší zóna (s vnitční teplotou 15 °C)? Mockrát děkuji za odpověď...

Otázka:

Dobrý den.Mám panelový dům se suterénem částečně zapuštěným do terénu a částečně vytápěným (sušárny).Dle všech příspěvků je možné celý tento suterén jako celek zadat na kartě Konstrukce se zeminou-podrobný výpočet-částečně či zcela vytápěný suterén.Je to tak?Jen nevím a)kde se zadá poté strop přes tento suterén k 1.np a b)stěna tohoto suterénu společná s dalším objektem.Děkuji

Otázka:

Hodnotím OÚ, kino, sál a restauraci, vše jedna budova, rozdělená na 4 zóny. Kino vytápěné 1x týdně, sál 1x za měsíc.
Převažující teplota kina a sálu je kolem 5°C (vážený průměr po časových úsecích. Průměrné U je tedy po redukcích poměrně vysoké a plášť vychází do B. Je tedy nutné hodnotit po jednotlivých zónách a ne jako celek. Je to tak?

Otázka:

Chtěl jsem poprosit o názor na zadání ploché dvouplašťové střechy v programu Energie. Standardně je zadávám součinitelem prostupu tepla dolního pláště jako k exteriéru (zadání na stranu bezpečnosti ). Zdali je přípustné zadání s redukčním činitelem b (s pouzitim teploty v dutine z programu Mezera ... teplota však není po délce konstantní ) či namodelovat dutinu jako nevytápěný prostor.

< 1 .. 5 6 7 8 9 Stránka 10 11 12 13 14 15 .. 27 >