zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Jak správně zadat obalové konstrukce nevytápěného prostoru (NP) sousedícího s více zónami v Energii?

Konkrétně kce na rozhraní exteriér - NP. Mohu zadat k jedné zóně pouze střechu NP a k druhé zóně stěny NP, nebo musí být u všech zón zadány všechny konstrukce na rozhraní NP-exteriér?

Mohu pak zadat jedné zóně tyto konstrukce s plochou odpovídající skutečnosti a dalším již jen zanedbatelnou část např. 0,1 m2?

Otázka:

Prosím o radu, jak korektně zadat v Energii typické technické podlaží u panelových bytových domů. Podle TNI tento prostor chápu jako typ zóny "BD-ostatní prostory" s teplotou v režimu vytápění 16°C, ale provozní dobou vytápění 0 h/den. Má se takový prostor zadat jako samostatná zóna (jak v tomto případě zadat parametry zdroje tepla pro zónu) nebo spíše jako nevytápěný prostor?

Otázka:

Zpracovávám PENB pouze pro byt umístěný v polyfunkčním domě. Jak správně zadat ,,obálku bytu"?

Příklad - obvodová stěna bytu sousedící s vytápěnou částí domu. Stěna se má zadat do Energie jako Stěny a střecha? Když je za stěnou vytápěný prostor na stejnou teplotu, bude činitel b=0,0? Jaký zvolit správný součinitel Un,20?

V normě jsem odpověd nenašla, mám to uvažovat jako prostor s rozdílem teplot do 5°C?

Otázka:

Chtěl jsem se zeptat, v Energii 2014 zadávám RD, u něhož spolu sousedí 2 nevytápěné prostory (zimní zahrada a nevytápěný suterén). Jak zadat tuto konstrukci do Energie?

Otázka:

Narazil jsem na problém s výpočtem UemR. Pokud mám stejnou budovu před a po opatření, tak Uem,R by mělo být stejné. Protože do výpočtu vstupují normové hodnoty, ale bohužel v tomto případě se nemůžu dopočítat. Vychází mi pro stejný objekt různé hodnoty.

Zjistil jsem, že zakopaný pes je v konstrukci u nevytápěného prostoru, ale už nevím, proč „b“ je pro ni jiné pro oba stavy:

REFB

< 2 3 4 5 6 Stránka 7 8 9 10 11 12 .. 27 >