zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Vliv násobnosti výměny n50 na měrný tok větráním

Kategorie » téma: Energie » 09 Výstupní data

11.04.2018 19.25 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 73143x

Otázka:

Počítám pasivní dům pro NZÚ. Násobnost výměny vzduchu n50 jsem nejprve zadal 0,6 a poté 0,4, ale hodnoty se nezlepšily. Je to asi tím, že vliv této změny je velmi malý. Zarazilo mě ale to, když jsem zadal násobnost 0, výsledek se mi dokonce zhoršil.

Otázka:

Pokud se vnitřní konstrukce mezi zónami neprojeví v hodnotě průměrného součinitele prostupu tepla obálky budovy Uem a v referenčním UemR, jak uvádíte třeba v příspěvku http://blog.kdata.cz/stavebni-fyzika/article/proc-nepatri-vnitrni-konstrukce-mezi-zonami-do-obalky-budovy-detailni-rozbor-s-prikladem/?srt=nejctenejsi, tak jak se tedy zohlední jejich kvalita v PENB?

Špatné izolační vlastnosti vnitřních stěn mají totiž určitě vliv na dodanou energii. Zvláště u průmyslových hal temperovaných na nezámrznou teplotu (5 st. C), ve kterých se nacházejí administrativní a hygienické vestavky vytápěné na 15 st. C a výše, je vliv konstrukcí mezi zónami na potřebu tepla na vytápění značný.

Jednou z novinek Energie 2017.2 je upravený tisk vypočtené spotřeby energie v kogeneračních jednotkách. Podívejme se na konkrétním příkladu trochu podrobněji na to, co vše lze z protokolu o výpočtu nově zjistit a jaké jsou rozdíly oproti dosavadnímu tisku.

Otázka:

Potřeboval bych stanovit tepelnou ztrátu budovy kvůli návrhu výkonu kotle. Budovu mám přitom zadanou v Energii kvůli PENB. Můžete mi poradit, jak se dá celková ztráta budovy z výsledků odvodit?

Otázka:

Hodnotím budovu s tepelným čerpadlem (země-voda) používaným na vytápění a přípravu teplé vody, která je současně zajišťována i solárními kolektory. Na střeše je FV systém pro export elektřiny do sítě. Z protokolu Energie jsou výsledky po energonositelích:

- elektřina ze sítě 462 MWh
- Slunce a jiná energie prostředí 182 MWh

Myslím si, že to Slunce a jiná energie prostředí je asi energii ze země, kterou si bere TČ. Ale nevím, jestli je to jen ta země, nebo je tam zahrnuta i produkce kolektorů.

< 1 .. 6 7 8 9 10 Stránka 11 12 13 14 15 16 .. 44 >