zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Dělám výpočet v Energii 2020, konkrétně PENB pro prodej rodinného domu, který je v pasivním standardu. Co mě zarazilo je, že řízené větrání hodnoceného domu vychází do klasifikační třídy E.

Zadaná jednotka má přitom nižší měrný příkon, než je referenční hodnota (2750 oproti 3000 Ws/m3).

Nemůže být ve vzorci nějaká chyba nebo co může tolik ovlivňovat výsledný parametr?

Otázka:

Jak zadat potřebu teplé vody, když znám přesný počet osob? Jedná se o průmyslovou halu. Když zadám počet osob, stejně mi to v zóně napočítá osoby dle podlahové plochy.

Dá se odlišit v počtu osob potřeba vody na administrativní pracovníky a dělníky?

Otázka:

V RD je garáž, která je temperovaná. Vytvořila jsem si tedy v Energii 2020 vlastní profil, ale abych ho mohla přiřadit zóně, musím dát typ podzóny "jiná než obytná", typ profilu vlastní a vybrat vytvořený.

Ve výsledku je pak u tohoto profilu počítáno snížení neobnovitelné primární energie o 10 % jako u jiných než obytných staveb. Je trochu matoucí, když garáž patří do celku s obytnou stavbou...

Je, prosím, někde přesně daná vnitřní návrhová teplota pro garáž nebo je možné použít jakoukoliv teplotu?

Zadání chlazení bez garance teploty - přichlazování

Kategorie » téma: Energie » 06 Provoz zóny

16.09.2020 14.50 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 42048x

Otázka:

Jak korektně zadat případ, kdy mám bytový dům větraný centrální VZT jednotkou, která má kondenzační jednotku pro chlazení vzduchu?

Byty nejsou ovšem plnohodnotně chlazeny, pouze "přichlazovány" chladným vzduchem (24°C) z VZT jednotky (bez garance teploty v bytech - jinak byty chlazeny nejsou) - lze tuto energii spočítat?

Otázka:

V pátek vydalo NZÚ prohlášení, že dochází ke zrušení Metodických pokynů a plně akceptují PENBy zpracované dle nové vyhlášky také pro dotační programy.

Nebylo by proto vhodné odstranit podzóny typu NZÚ z programu Energie 2020? Aby nedocházelo k jejich používání pro dotační účely?

< 1 .. 6 7 8 9 10 Stránka 11 12 13 14 15 16 .. 57 >