zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Dříve jsem zadával suterénní kce (stěny+podlahu) v nevytápěném prostoru jako jednu položku a U stanovil pomocným výpočtem (suterém o stejné teplotě).

Nyní jsem ve verzi 2020 nepřišel na to, jak takto zadat suterénní část nevytápěného prostoru.

Je tedy nutné zadat zvlášť stěnu a podlahu a pomocným výpočtem dopočítat redukci b. Redukce mi vychází záporně - suterén je tedy okolím "vyhříván"?

Otázka:

Jak správně zadat v Energii 2019 strop na půdu s neizolovanou střechou?

Dříve jsem zadával do neprůsvitných konstrukcí. Nyní je zadání nasměrováno do nevytápěných prostor.

Jak ale zadat kce mezi půdou a exteriérem (běžně jen tašky+ lehká pojistná hydroizolace)? Tato konstrukce se předtím běžně zanedbala a půdní prostor byl považován za exteriér.

ZOOM: Dynamické propojení neprůsvitných konstrukcí a výplní otvorů 2

Tento článek navazuje na předchozí detailní návod a popisuje, jakým způsobem lze vytvořit dynamickou vazbu mezi neprůsvitnými konstrukcemi a výplněmi otvorů u nevytápěných prostorů.

Celkový postup zadávání je obdobný jako u obalových konstrukcí zóny v kontaktu s vnějším vzduchem. Určité rozdíly, které budou dále popsány, vyplývají především ze způsobu, jakým se obállka nevytápěného prostoru zadává.

Otázka:

Mám dotaz ohledně výpočtu PENB pro bytové domy. Vím, že se to tady již řešilo, ale stále se setkávám s různými postupy výpočtu. Jedná se mi o chodbu se schodištěm v jednotl. podlažích - jak to správně zadat.

Setkala jsem se se 3  způsoby:

1 - vše do vytáp. zóny + nevytápěný prostor (NP) je pouze 1. technické podlaží,

2. - sklepy + schodiště vše v NP,

3. - sklepy NP, schodiště druhá zóna s 10. st.

Já počítám schodiště jako nevyt. prostor a administrátor žádosti chce po mne solární propustnost nových oken na schodišti. Nemůžu mu vysvětlit, že se to ve výpočtu nezohledňuje (u NP). Děkuji za názory i ostatních energ. specialistů.

Otázka:

Při kontrole SEI řeším, že v tabulce rozdělení dílčích dodaných energií podle energonositelů je zahrnut řádek elektřina v nevytápěných prostorech. S tím, že nevytápěný prostor není součástí posuzované budovy, tudíž přídavné spotřeby nevytápěných prostor nemám hodnotit.

Prosím o tip jakým způsobem na to reagovat.

< 1 2 Stránka 3 4 5 6 7 8 .. 26 >