zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

SEI rozporuje v PENB pro bytový dům, že máme v tabulce osvětlení chybně požadovanou osvětlenost.

Program uvádí hodnotu 75 lx, se kterou SEI nesouhlasí.

Otázka:

Mám dotaz k Energii 2023. Pokud v zadání zóny/podzóny změním typ podzóny obytná vs. jiná než obytná, ale zachovám smluvní profil užívání na RD - prostor bytu, tak se změní výsledné hodnoty dodané energie a prim.neobn.energie.

Čekal bych, že se to změní jen v referenční budově (z důvodu jiného snížení dle tab.6 vyhlášky 264/2020). Proč tomu tak je?

Počítám ENB na rekreační objekt, tak nevím jak k tomu přistoupit. Zadal jsem jej jako "jiná než obytná" ale profil užívání ponechal jako RD.

Otázka:

Z mnoha provedených hodnocení bytových domů v posledním roce se nám jeví, že je klíčové, zda mají garáž, jak je veliká a jestli tam mají LED osvětlení. Bytové domy bez garáží mají obvykle přísnější referenční hodnoty budovy a splnění kritérií je náročnější. Čím větší je garáž, tím to vychází lépe.

Teď máme konkrétně bytový dům, který vychází - s garáží - z hlediska primární energie do třídy „A“. Zkusili jsme zrušit garáže a objekt „spadne do třídy B“. Skutečně mají garáže takový vliv na referenci?

S měsíčním krokem výpočtu jsme mimochodem takové zkušenosti neudělali.

Zadání zóny s rozdílně větranými částmi

Kategorie » téma: Energie » 06 Provoz zóny

01.10.2023 14.00 | Zbyněk Svoboda | Komentáře: 2 komentářů | Přečteno: 5308x

Otázka:

Potřeboval bych zadat zónu, do které bych zahrnul i nuceně větrané sociální zařízení, abych je nemusel zadávat jako samostatnou zónu. Zbytek zóny by byl jen přirozeně větraný.

Dřív byla možnost zadat jiné užívání v části zóny, např. jiné - nucené větrání (procentem z objemu). Jak jsem pochopil, tato možnost už v programu není a je prakticky opuštěna.

Otázka:

Při tvorbě odvozeného profilu z profilu smluvního je představa taková, že vyberu profil smluvní, který se blíží uvažovanému typu provozu a ZMĚNÍM JEN NĚCO, CO JE POTŘEBA.

To ale bohužel nejde, neboť program napíše "Je moc časových úseků" a vše se vynuluje, takže je nutné začít úplně od začátku.

Nebylo by možné toto nějak elegantně vyřešit?

< Stránka 1 2 3 4 5 6 .. 57 >