zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Můj dotaz je ryze technického charakteru. Většinu času pracuju v Energii na dvou monitorech, okna se zobrazují na obou, libovolně přesouvám.

Nicméně občas cestuju a potřebuju pracovat pouze na notebooku. V tom případě mám problém, protože okna otevřená dříve na druhém monitoru se nezobrazují. U některých oken pomůže klávesová zkratka Alt+mezerník a posun, bohužel u pomocných výpočtů a nápověd nepomůže ani tohle. Nepomůže ani restart počítače. Vždy je nutné se připojit na druhý monitor, abych patřičná okna "našla".

Jak mám tento problém řešit? Dost často mě to zabrzdí v práci.

Na www.kcad.cz zveřejňujeme operativní update s opravou modulu hodnocení požadavků NZÚ, která se týká střešních oken v budovách zařazených do oblasti A dotačního programu NZÚ.

V Energii 2023.10 byla bohužel v oblasti A (zateplení) chybně zařazena střešní okna mezi svislé výplně otvorů, zatímco měla být zařazena mezi ostatní konstrukce na obálce budovy. Požadavky, které pro střešní okna program dosud v oblasti A uvažoval, byly tedy přísnější, než jaké předepisují kritéria dotačního programu NZÚ.

Všem zpracovatelům posudků pro NZÚ se omlouváme za případné potíže a prosíme je, aby si verzi 2023.10 nainstalovali znovu - v aktuální podobě zveřejněné dnes na www.kcad.cz. Děkujeme za pochopení.

Vliv počtu konstrukcí v zóně na rychlost výpočtu

Kategorie » téma: Energie » Obecně

08.03.2023 16.26 | Pavel Šála | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 12581x

Při přípravě výpočetního modelu budovy se vyplatí přemýšlet o zónováni nejen z hlediska provozu v budově, ale i z hlediska počtu stavebních konstrukcí.

Počet konstrukcí v zóně má totiž na délku výpočtu naprosto zásadní vliv - daleko podstatnější, než samotný počet zón. Níže bych rád ukázal, jak velký tento vliv je (bylo to již prezentováno na webináři).

ZZT z odpadní teplé vody

Kategorie » téma: Energie » Obecně

22.02.2023 13.17 | Pavel Šála | Komentáře: 0 komentářů | Přečteno: 42355x

Otázka:

Mohl bych Vás poprosit o vyjádření, co si myslíte o ZZT z odpadní vody? Celkem dost investorů mi v poslední době posílá pdf, kde dokonce odkazují i na Váš software a tvrdí že je možné zadávat hodnotu ZZT 71 %?

Z mého pohledu specialisty věřím že samotný výměník by i mohl mít takovou účinnost, ale předpokládám že procentuální položka v Energii by měla uvažovat celkovou ztrátu soustavy, ne jen samotný výměník.

Otázka:

Dnes jsem zjistil takovou nepříjemnou věc, pokud změním - doplním identifikační údaje např. evidenční číslo průkazu, datum, pak musím úlohu znovu vypočítat, což při délce výpočtu cca 60 minut není uživatelsky příjemné.

< Stránka 1 2 3 4 5 6 .. 38 >