zobrazit: všechny | placené | neplacené řadit podle: nejnovější | nejčtenější | nejkomentovanější

Otázka:

Připravuji PENB pro budovu, v níž se nachází zásobníky TV s elektrickým ohřevem. V přízemí jsou zásobníky 1 x 80 litrů a 2 x 190 litrů a v 2. NP 1 x 90 litrů.

Pokud bych je sečetl, pak by to nebylo správně, jednalo by se celkem o 1 zásobník o obsahu 550 litrů. Vyhl. č. 78/2013 Sb. rozlišuje měrnou tepelnou ztrátu do 400 litrů a nad 400 litrů.

Zásobníky TV jsou instalovány v jedné zóně. Poradíte mi jak na to???

Otázka:

Zkoušel jsem zadat do pomocného výpočtu měrné tepelné ztráty rozvodů teplé vody stejnou tepelnou vodivost pro trubku i pro izolant (0,5 W/mK) a zjistil jsem, že při zvýšení tloušťky tepelné izolace vzrůstá měrná tepelná ztráta. To je dost zvláštní výsledek, čím to může být?

Otázka:

Mám starší systém rovnotlakého VZT (bez ZZT), který v zóně zajišťuje 100 % vytápění. Je znám objemový tok podle projektu. Chci se zeptat zda na kartě "větrání zóny, ventilátory a úprava vlhkosti" zadávám tento obj. tok a nebo nějaké hygienické minimum pro daný prostor?

Otázka:

Mám problém ohledně Energie 2015. V kartě Zdroje tepla mi program píše, že "zdroje tepla nelze upravovat-provázáno s dalšími kartami".Tudíž nelze tuto položku nijak upravovat. Provedla jsem i odinstalování a nainstalování programu - nepomohlo.

Otázka:

Jak správně zadat do Energie zdroje vytápění? Jedná se o RD s jednou zónou, kdy v objektu jsou uvažovány 3 zdroje. Hlavní zdroj bude kotel na dřevo a uhlí, a dva lokální zdroje - krb na dřevo a kachlová kamna na dřevo. Jde mi o zohlednění dvou druhů paliv u hlavního zdroje (přiřazení energonositelů a tím i výslednou NPE).

< 1 .. 17 18 19 20 21 Stránka 22 23 24 25 26 27 .. 57 >